Nuyens en co slaan terug: “In het slechtste geval heeft Van Aert het einde van twee teams op zijn geweten”
©Photopress.be
maandag 24 september 2018 om 12:30

Nuyens en co slaan terug: “In het slechtste geval heeft Van Aert het einde van twee teams op zijn geweten”

Al weken is Nick Nuyens onbereikbaar voor de media. Tot vandaag. In Het Laatste Nieuws spreekt hij voor het eerst over de zaak Van Aert, weliswaar gesteund door zijn zakenpartner Chris Compagnie en hun advocaat Rudi Desmet. “Als Wout niet meteen zijn zin krijgt, verzuurt de boel.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Belangrijkste aanleiding van de problemen zijn volgens Nuyens en Compagnie Van Aerts goede prestatie in de Strade Bianche – waarin hij derde werd. “Dat heeft veel in beweging gezet”, begint Compagnie. “Plots kreeg hij de internationale schijnwerpers op zich. En nu zitten wij met het probleem. De kranten stonden vol: ‘Iedereen wil Wout van Aert’, riep zijn manager Jef Van den Bosch. Al bij de start van de E3 in Harelbeke hoorden we dat Van den Bosch hem bij andere ploegen aanbood.”

Over de Felt-fietsen
Nuyens: “Bij de opstart van het team hebben we met Wout en Niels Albert een aantal crossfietsen getest. Wout zijn keuze viel op Felt. Oké, de wegfietsen werden niet getest en er bleken problemen met de remmen. Maar na onderling overleg met alle partijen zijn we overgeschakeld naar Stevens. Daar was iedereen tevreden over.”

Compagnie: “Wout reed er zelfs een heel goed voorjaar mee. Na Parijs-Roubaix zouden we onderhandelen over een contractverlenging, maar door de dood van Michael Goolaerts is dat gesprek een maand opgeschoven, naar begin mei. De onderhandelingen duurden tot 16 juli en zijn extra voorwaarden waren niet min.  Zo wilde hij onder meer zijn persoonlijke verzorger terug en vroeg hij dat Nick (Nuyens, red) bij geen enkel gesprek of sportieve beslissing nog betrokken zou worden. Nick was zelfs bereid een stap terug te zetten.”

Nuyens: “Dat Wout mij drie maanden niet gehoord heeft, zoals hij beweert, klopt. Dat was op zijn vraag.”

foto: PhotoPress.be

Persoonlijke vete
Van Aert eiste ook om zijn privé-sponsoring met Red Bull te verlengen. “Van dat geld wilde hij niets afstaan, al kwam die deal er nochtans dankzij mijn goede relaties met Red Bull”, aldus Nuyens.

Compagnie: “Dat Red Bullgedoe liep de spuigaten uit. Zelfs Crelan en Charles beklaagden er zich over. Zo droeg hij na het BK zijn Red Bull-pet in plaats van die van de teamsponsors. Afspraak was dat hij – als hij in functie van het team was – altijd ploegkledij zou dragen.”

Nuyens gaat ook dieper in op de persoonlijke vete tussen hem en Van Aert. “Als Wout iets vraagt, moet dat onmiddellijk in orde gebracht worden. Anders verzuurt de boel.” “En hij heeft weinig respect voor contracten”, voegt Compagnie toe. “Hij moest contractueel twintig keer vier uur opdraven met sponsors. Dat vond hij te veel. Zo was hij op een beurs van Charles aangekondigd als ‘special guest’, maar meldde hij ’s ochtends af. Ook voor een afspraak met SRAM meldde hij ziek af, terwijl hij diezelfde week Sarah ten huwelijk vroeg in Italië.”

Aqua Blue en Roompot
Toen Van Aert in juli aan Nuyens en co liet weten niet op hun nieuwe voorstel in te gaan, gaf hij wel aan zijn contract tot eind 2019 uit te doen. Nuyens: “Maar op de fusieplannen met Aqua Blue reageerde hij al heel fel. Hij was nochtans op de hoogte van die plannen. Na het afspringen van de deal met Aqua Blue (Nuyens heeft het niet over het waarom die fusie op de klippen is gelopen, red.), kreeg ik telefoon van Michael Zijlaard. Een dag later zijn we gaan praten en bleek dat we dezelfde visie hadden. Zo zijn we er met Roompot snel uitgeraakt.”

Maar Van Aert deelde die visie dus niet, volgens Nuyens. “Toen ik hem – nadat hij zijn telefoon niet opnam – via WhatsApp het nieuws berichtte, verwees hij me door naar zijn manager Jef Van den Bosch.” Compagnie vult aan: “Toen de deal twee dagen later rond was, heb ik Wout persoonlijk geïnformeerd: ‘Sorry, maar een team als Roompot interesseert me niet’, klonk het.”

Advocaat Desmet: “Speciale situatie”
“Geef toe, dit is toch een speciale situatie”, komt advocaat Rudi Desmet tussen. “De ploeg zoekt en vindt sponsors en haar belangrijkste renner vindt die niet goed genoeg. Wie gaat dan in de fout?”

Compagnie: “Wellicht zag Van Aert, na het afhaken van Aqua Blue, de weg vrij om vroeger naar Jumbo te verhuizen. Dat we alsnog een andere partner vonden, was voor hem blijkbaar moeilijk te verteren.” “Omdat dit niet de versterking was die hij wenste”, aldus Nuyens. “Nochtans waren heel wat renners bereid om te tekenen op voorwaarde dat Wout zelf verlengde. Maar hij vond dan weer dat we dan eerst maar eens die contracten moesten laten zien.”

foto: PhotoPress.be

Sandwichman
Een van de grote frustraties van Van Aert is ook dat zijn naam werd gebruikt voor de fusie met Roompot rond te krijgen. “Logisch”, vindt Compagnie. “Dat is nu eenmaal het businessmodel in de koers. Een coureur is als een soort sandwichman. Wie voor publiciteit zorgt, trekt sponsors aan.” Nuyens: “Het wordt een moeilijk verhaal als we Van Aerts toestemming moeten vragen over wie onze nieuwe hoofdsponsor wordt.”

“Ander probleem bij Van Aert: dit is niet meer de ploeg waar hij in 2016 voor tekende. In plaats van zijn vertrouwde entourage zou er straks bij Roompot een ‘drom Nederlanders’ komen. “Naar welke ploeg gaat hij in 2020?”, vraagt Compagnie zich daarbij af. “Een Nederlandse, toch.. Trouwens, zijn verzorger Theunis mocht terugkeren. Elijzen mocht – tot voor de fusie met Roompot – ook blijven.”

En dan de ernstige feiten
Volgens Van Aerts advocaat Van Steenbrugge zou Nuyens mensen in de ploeg onder druk gezet hebben om negatieve verklaringen over Van Aert af te leggen. Nuyens ontkent. Desmet: “Onze stelling is duidelijk: er is niets gebeurd dat je een ernstige feitelijkheid kan noemen. Er is wel iets anders gebeurd: op donderdag 13 september was er een vergadering met Van den Bosch, Nuyens en Compagnie over een verbeterd contractvoorstel voor 2019.”

“Theunis zou terugkeren, mecanicien Cop zou mogen blijven. En op vraag van Van den Bosch werd de verbrekingsvergoeding vastgelegd en bevestigd, wat wij voor alle duidelijkheid niet wilden. Onze deadline was vrijdagmiddag 14 september, maar Van den Bosch vroeg meer tijd. Daarop heeft Compagnie laten weten dat het voorstel vervallen was, zodat Wout sowieso zijn contract moest uitdoen tot eind december 2019. Uiteindelijk hebben de deadline toch nog verlengd tot maandagmorgen 10 uur. Maar het was die dag dat de brief van meester Van Steenbrugge kwam.”

foto: PhotoPress.be

“Met een aantal opgesomde feiten en waarin een zogenaamde ernstige feitelijkheid als dringende reden werd ingeroepen”, gaat advocaat Desmet voort. “Op die manier beëindigde Van Aert zijn contract zonder dat hij een verbrekingsvergoeding zou moeten betalen. Maar mijn cliënt ontkent die feiten met klem. En hierover zal de arbeidsrechtbank oordelen in alle objectiviteit. De andere beweringen zijn zelfs niet meer relevant, want volgens de arbeidsovereenkomstenwet gaat het enkel over de feiten van de laatste drie werkdagen die in aanmerking kunnen komen voor een ontslag met dringende redenen.”

Fusie bedreigd?
Nuyens had het ook nog even kort over het terughalen van mecanicien Kristof Cop vanuit de VS. “De normale gang van zaken. Waarom neemt Wout nog een werknemer van het team mee nadat hij zelf zijn ontslag heeft genomen? Je zou denken dat hij daar ook over heeft nagedacht.”

Of de fusie met Roompot nu op de helling staat? Compagnie reageert duidelijk en heftig. “Roompot begint blijkbaar te twijfelen. In het slechtste geval heeft Van Aert het einde van twee wielerploegen op zijn geweten.”

RIDE Magazine
90 Reacties
Sorteer op:
24 september 2018 12:38
Wat een niveau, van alle partijen. Nu is het klaar, jongens. Laat Van Aert een paar ton dokken en verder allemaal jullie mond houden.
  24 september 2018 13:15
  Met het moddergooien valt het wel mee. Dit is een redelijke omschrijving van een verzuurde relatie, Wout die een betere omkadering wenst maar in een houtje touwtje team zit. Daar deels schuldig aan is, maar zo gaat dat met kleine teams en nieuw management.
  Ze moeten nu wel het doel duidelijk maken: wat wil Wout, wat wil Nuyens. De 1 een ander team, Nick de centjes.
24 september 2018 12:39
Mja, wie moet je geloven? Natuurlijk wel zo dat Nuyens al tijdens zijn carrière de reputatie van een "mes in de rug" typetje had
24 september 2018 12:43
Alsjeblieft schik die zaak dat niemand hoeft te betalen en kap met deze onzin. Je helpt elkaar de afgrond in zo...
  24 september 2018 12:54
  Schikken zonder te betalen? Zoek jij nog maar eens de definitie van 'schikken'. Het ziet er naar uit dat Van Aert hier contractueel weinig tegen in te brengen heeft en ik verwacht dat hij hier wel redelijk voor in de buidel moet tasten.
24 september 2018 12:44
Dit geeft wat duidelijkheid. Een verhaal komt altijd van 2 kanten. Benieuwd wat de volgende stap voor Van Aert wordt.
24 september 2018 12:45
Kilootjes modder Vliegen rond zeg. Beide partijen leggen (nagenoeg?) Alle schuld bij de ander. Wel opvallend data nuyens nu pas met een verhaal naar buiten komt. Genoeg tijd om z'n advocaat een verhaal te laten spinnen. Dus nu ben ik destemeer benieuwd naar wat de echte feiten zij. Van beiden kanten dus. Chique en sterk is deze reactie iig niet.
  24 september 2018 12:55
  Niet chique, maar wel sterk en genoodzaakt aangezien Van Aert nadrukkelijk de media zoekt.
  24 september 2018 14:10
  Wel chique. Niet constant blijven smijten met allerlei kleine bagger via de (sociale) media, maar gewoon 1 keer met een reactie komen op alle bagger die je naar je hoofd krijgt. Er zal vast heel veel mis zijn met Nuyens, dat geloof ik meteen. Maar in deze oorlog is zijn kamp zeker de meest volwassen partij.
  24 september 2018 14:19
  De argumenten van Van Aert komen een stuk geloofwaardiger over.
  24 september 2018 20:27
  Vind je? In mijn ogen past de osptelvan wva vooral bij een renner die weg wil en inderdaad er niet voor terug deinst daar twee ploegen kapot te maken. Als wva nou eerlijk had gezegd de boel af te willen kopen had ie misschien wel een nieuwe ploeg gevonden om dat te doen. Maar nee het moet via een trucje.
24 september 2018 12:46
@jessevdalen, Niemand betalen, waarvoor zijn dan de vet betaalde contracten? Laat van Eart maar lekker dokken, hij heeft contractbreuk gepleegd en zal daarvoor moeten bloeden, en niet meer dan terecht.
24 september 2018 12:49
Hoe kan Wout nu weliswaar in het slechtste geval het einde van twee wieler ploegen op zijn geweten hebben ???? Wat heeft Wout ooit met Roompot te maken gehad ???? Trouwens vanaf 2020 stapt de renner toch over naar Jumbo en dit heeft Wout al langer bekend gemaakt. En na al de boven staande uitleg heeft Sniper vorige week Wout nog een verbeterd contract aangeboden, dit is pas tegenstrijdig.
  24 september 2018 13:18
  Het lijkt mij logisch dat een sponsor zijn budget voor een ploeg afstemt op de exposure die hij gaat krijgen. Als van Aert weg gaat dan is het duidelijk dat de sponsoren veel minder exposure krijgen. Roompot gaat fuseren door het totale pakket, een renner voor top 10 in de klassiekers die een contract heeft voor 2019 betekent veel extra's. Als die renner eenzijdig zijn contract opzegt kan dit wel degelijk twee ploegen om zeep helpen. Zeker omdat het nu redelijk laat is om nog een ander businessplan te maken en daar sponsoren voor te vinden.

  Van Aert liet al duidelijk na het tekenen van zijn contract bij Jumbo blijken dat hij eigenlijk nu al weg wou. Hij zat echter nog aan een contract vast voor 2019. Ik vermoed dat Nuyens niet zo dom is dat iedereen hier beweert en hij daarom een verbeterd contract voor 2019 heeft aangeboden om Wout zo tevreden te houden om het businessplan met Roompot voor 2019 een kans van slagen te geven.

  Er zal ongetwijfeld veel gebeurd zijn maar Wout laat zich wel erg kennen. Een ploeg die volledig om hem heen draaide waar sponsoren en renners en staff jaren voor hem hebben gewerkt laat hij in de steek nu hij het grote geld ziet. Vanaf het moment dat zijn voorcontract bij lotto jumbo was getekend kon iedereen zien dat hij volgend jaar niet voor Nuyens ging rijden.
24 september 2018 12:50
Dat die Nuyens een vettig kereltje is geloof ik wel. Maar Van Aert gaat hier niet vrijuit. Het zou mij niet verbazen als hij zich in zijn keuzes de laatste jaren wat teveel door Niels Albert heeft laten adviseren, ook zo'n lekker glad baasje. Wat een soap.
24 september 2018 12:51
Van Aert moet een van de machtigste renners zijn in het peloton. Hij heeft mogelijk twee ploegen tegelijkertijd kapot gemaakt. Iedereen is hier het slachtoffer van Van Aert... En Nuyens is altijd duidelijk en eerlijk geweest en houdt van duidelijke en open communicatie. Zielig voor hem hè...

Of toch niet helemaal..
24 september 2018 12:51
Het grote probleem is dat in deze casus het werk/de toekomst van velen gebaseerd was op het talent en de uitstraling van 1 enkele renner, dat is niet houdbaar. Van Aert hoort niet meer thuis in zo'n omgeving alwaar ze naar andere voortbestaansredenen moeten zoeken ipv die ene coureur.
  24 september 2018 20:30
  Klopt gevoelsmatig maar contractueel hoorde hij er nog wel. Wva heeft kennelijk niet het fatsoen gehad zn verplichting na te komen of af te kopen.
24 september 2018 12:51
Ook al is met modder gooien begrijpelijk, het gaat zelden voor je werken. Een wijs man laat dat.
24 september 2018 12:52
Interesant om deze kant van het verhaal zo uitgebreid mee te krijgen. Uiteraard wordt de schuld volledig naar de andere kant van de tafel geschoven, maar dat zal ondersom niet anders gaan. Hopelijk krijgen we van Van Aert ook nog eens een gedetailleerd verslag over de gang van zaken in de afgelopen jaren.

Ik ben vooral benieuwd naar de reden voor het verbreken van ieder contact tussen sportief verantwoordelijke Nuyens en de belangrijkste renner (had hier ook wel willen lezen waarom ze daarin mee zijn gegaan vanuit de ploegleiding), want dat lijkt me een krankzinnige situatie. De aanleiding daarvoor moet toch interessant zijn om mee te krijgen.
  24 september 2018 20:31
  Goede vraag ja. En Nuyens is wel erg vergoeilijkend over die remmen, had wel op doorgevraagd mogen worden
24 september 2018 12:52
Inhoudelijk zal het allemaal wel, wat Nuyens roept. Maar die verongelijkte toon, tjonge. Het klinkt alsof Nick Nuyens vindt dat de hele wereld Nick Nuyens moet bedanken voor het bestaan van Nick Nuyens. Blehhhh.

Als je met een topper als Van Aert wil werken, zul je het die topper naar de zin moeten maken. Linksom of rechtsom, zonder te zeuren.

En twintig keer vier uur sponsorverplichtingen? Dat is effectief dus gewoon twintig dagen. Tjonge.
  24 september 2018 12:57
  Contract is contract. Ik neem aan dat Van Aert + management slim genoeg zijn om voor zijn rechten en plichten op te komen. Daarbij is het logisch dat een renner met een hoog salaris en hoog marketing gehalte veel gebruikt wordt voor sponsor bijeenkomsten.
  24 september 2018 12:58
  Twintig halve dagen op een totaal van 365. Niks te veel gevraagd toch?
  Een sponsor doet het niet alleen voor de aardigheid.
  24 september 2018 20:32
  Twintig keer vier uur is 10 werkdagen.
24 september 2018 12:56
Vooral sneu dat dit ook gaat over de rug van de renners van Roompot, die nog steeds niet weten hoe 2019 eruit gaat zien!
  24 september 2018 13:09
  Als het Zijlaard zelf is geweest die met dit plan naar Nuyens gegaan is moeten ze vooral ook 'bij hem wezen'
24 september 2018 12:59
Waarom heeft Nuyens zo lang zn mond gehouden als hij nu alsnog met modder gaat gooien. Vanzelfsprekend zal WvA een lastige vedette zijn, ongetwijfeld zijn er afspraken gemaakt die WvA niet nagekomen is. Echter mist er in de uitspraken van kamp Nuyens een hele hoop context, informatie en ook zelfreflectie. Bijvoorbeeld omtrent het Fietsen verhaal. Nuyens beschrijft hier een hele korte tijdlijn terwijl daar toch iets meer over heen gegaan is dan hij doet vermoeden. Dat in een veel eerder stadium 3 andere voormalige renners van het clubje van Nuyens de fietsen en de onmogelijke houding van Nuyens daarin aanstipten, wordt simpelweg even vergeten.

De situatie Cop ligt ook wat genuanceerder. De beste man mag gewoon op eigen kosten, in zijn eigen tijd met zijn vriend meereizen naar de VS. Hem terughalen, terwijl hij daar waarschijnlijk sowieso al op de planning stond is kinderachtig en onnodig.

Dat er wordt gezegd dat er een andere sponsor is gevonden en dat meneer van Aert die niet goed genoeg vind klopt ook niet. Nuyens was bezig met een fusie waarin het compleet onduidelijk is wie aan de touwtjes trekt en wat de organisatiestructuur gaat zijn. Dat Nuyens dat makkelijk wegwimpelt door WcA als pedante madam af te schilderen is flauw
  24 september 2018 13:15
  Het is altijd zo, ook vanuit oogpunt van ethiek, dat wanneer je een arbeidscontract hebt je niet je diensten kan aanbieden aan een concurrent. Ook niet in je vrije tijd.
  24 september 2018 15:32
  Precies, het fietsenprobleem en Nuyens zijn houding daarin wordt afgedaan als een fait divers. Terwijl dit volgens mij aan de grondslag ligt van alle problemen. Het is toch niet voor niets dat Van Aert plots wou dat Nuyens nergens nog betrokken werd in de sportieve beslissingen.

  En je kan nu eenmaal niet je beste renner zijn verzorger en ploegleider afnemen zonder dat met hem te bespreken. En dan verontwaardigd zijn dat die renner gaat bokkig doen.
  24 september 2018 20:34
  Tactisch is het niet maar het is wat anders dan slavernij. Daar heeft wva zich toch echt belachelijk gemaakt.
24 september 2018 13:06
Ik zou als Jumbo ook nog even de kat uit de boom kijken als ik hen was. Hoe loyaal zal WvA zijn naar zijn verplichtingen en gaat hij primair in het belang van het team handelen? Zoals een goede prof betaamt.
  24 september 2018 14:38
  Dat denk ik dus wel. Waren er ooit dit soort problemen voordat de figuur Nuyens opdoemde??. Volgens mij niet.
  24 september 2018 20:37
  Wva is jong dus er is nog weinig hiervoor. Voor hij doorbrak bij elite crossers stortte hij vaak emotioneel in bij wk s. Was er niet een keer een valse start oid? Hij komt wel over in interviews alsof hij snel verongelijkt is. Maar dat zijn de enige dingen die ik kan bedenken
24 september 2018 13:14
Ik vind het jammer dat er niet doorgevraagd is op waarom WvA wilde dat Nuyens zich buiten elk gesprek of sportieve beslissing zou houden. De werkverhouding was op dat moment dus al verstoord. De reden hiervan laat Nick in het midden. Alles wat daarna gebeurt zal voor een groot deel toch een gevolg hiervan zijn. Lijkt mij duidelijk dat dit een onhoudbare situatie was.
24 september 2018 13:15
"Belangrijkste aanleiding van de problemen zijn volgens Nuyens en Compagnie Van Aerts goede prestatie in de Strade Bianche – waarin hij derde werd. “Dat heeft veel in beweging gezet”, begint Compagnie. “Plots kreeg hij de internationale schijnwerpers op zich. En nu zitten wij met het probleem. "

Grappig als dit zou kloppen, want zijn 3e plek was natuurlijk niet echt een prestatie.
  24 september 2018 13:38
  Ehmm hoezo was dat geen prestatie? Dat hij een talent is klopt, sagan ook maar als hij wint noemen we het ook een prestatie. Het klopt dat het terrein hem lag, maar als tom Dumoulin een tijdrit op maat treft en wint is het een prestatie. Als sagen in de tour in meer dan 50% van de ettapes top 10 rijd, wat hij al jaren doet, noemen we het nog steeds een prestatie. Deze jongen is relatief nieuw op de weg in dit veld had weinig support van ploeggenoten gedurende de laatste 100km dan mag derde toch op zijn minst een prestatie genoemd worden.

  Dat de schijnwerpers toen pas op hem kwamen is natuurlijk niet waar tenzij nuyens en compagnie nooit wielernieuws lezen of horen. En ze echt geen idee hadden dat hij wel eens een goede renner zou kunnen zijn
  24 september 2018 13:48
  Hij finnisht 3e vanuit de vroege vlucht, en werd voorbij gereden alsof hij stilstond.
  Leuke bevestiging dat hij ook op de weg uit de voeten kan maar echt niet meer dan dat..
  24 september 2018 14:41
  Nee, het was een vliegtuig. pff
  24 september 2018 14:51
  Vroege vlucht? Aanvallen van voren en van achteruit verdedigend. Zelf ook durven aanvallen... maar goed dan is de derde plek strade bianche een middelmatige schetsvertoning. Vraag me dan toch af hoe je de overige 144 renners dan classificeert die achter hem reden
  24 september 2018 15:30
  Dat zag men natuurlijk wel terecht als prestatie. Vooral ook omdat heel veel mensen van te voren riepen dat hij daar nooit al mee zou kunnen doen in de finale.
24 september 2018 13:21
De carrière van Nuyens als ploegbaas is nu wel definitief voorbij. Geen bedrijf dat zich nog aan hem zal wil binden na deze ellende en moddergegooi.

Tip voor zo'n figuur: zet je trots aan de kant. Het is je grootste vijand.

Wout wilde niet meer. Zeg dan dat er altijd een mogelijkheid is om er uit te stappen. Communiceer gedurende fusieonderhandelingen en gebruik één renner niet als bruidsschat. Uiteindelijk verpest je het voor iedereen. Inclusief jezelf.

Dit einde zag iedereen aankomen maar door het met geruzie en modder te doen, ben je zelf het grootste slachtoffer.
24 september 2018 13:26
Nuyens gelovend, is van aert niet netjes geweest. Maar naar wie en hoe is niet geheel duidelijk. Dus hij draagt een red bull petje, dit mag niet van de rest van de sponsoren omdat? Was het niet nuyens die red bull en van aert koppelde, volgens nuyens? Een renner heeft toch altijd diverse sponsoren?
Je kan vandaag toch ziek zijn en morgen al beter voelen?
Als nuyens niet meer met het sportieve zal bemoeien hoe kan hij dan een nieuw team organiseren?
Dat nuyens roept ik heb contracten die pas getekend worden van renners als van aert tekend, is het zo gek nog niet dat hij vraagt aan nuyens toon bewijs dan teken ik. Dan toon je die toch?
Ik wil nuyens geloven net zoals ik van aert wil geloven alleen is het verrekte lastig dit te doen met zoveel open antwoorden en vragen die ze afgeven.
24 september 2018 13:30
Smullen dit!! :)
24 september 2018 13:35
Van Aert is een aardig jongen, maar als je Het puur contractueel bekijkt heeft van Aert zijn contract uit te dienen of af te kopen. (Dat laatste zal ook wel gebeuren)
Van dat geld zou Sniper cycling dan vevanging moeten kunnen halen... (niet erg realistisch)
Roompot heeft zonder van Aert niet veel aan De licentie van Sniper, maar wel aan de sponsor Crelan: Roompot doet er goed aan opnieuw te onderhandelen want Nuyens brengt weinig In op deze manier.

Verder denk Ik dat er 2 dingen spelen: Nuyens biedt geen platform waar van Aert als renner wat aan heeft voor zijn ontwikkeling, daarom wil hij naar een Pro-Tour team en Nuyens gaat Met de entourage van het team om alsof ze uitwisselbaar zijn voor ieder ander team.
En toch, van der Poel voel zich vooralsnog prima bij zijn team: Met een Pro-continental team moet Het dus ook kunnen, mits De begeleiding Ok is.
  24 september 2018 15:21
  MvP zit wel gewoon op 1 lijn met zijn team. Hier speelde al veel meer zoals Nuyens zelf in zijn stuk aangeeft.
  24 september 2018 15:46
  Crelan is min of meer een persoonlijke sponsor van Van Aert. Er is zelfs sprake van een contract dat ze niet hoeven te sponsoren als Van Aert niet in het team zit. Ze zitten enkel verveeld met het feit dat de ploeg niet kan doorgaan zonder hun sponsoring.
  24 september 2018 20:42
  Pct is prima voor van aert. Maar dan wel een stabiel team met meer ondersteuning. Wanty zou goed zijn en een fusie van vw en roompot had best gekund maar niet in de context van het gedoe.
24 september 2018 13:38
Het blijft allemaal speculeren. Laten we gewoon de beslissing van de rechter afwachten.
24 september 2018 13:51
Quote:
In het slechtste geval heeft Van Aert het einde van twee wielerploegen op zijn geweten.


Wat een onzin!!

Dus omdat Van Aert ervoor past om de oplossing te zijn van 2 teams die zinkende zijn, heeft hij het einde van die teams op zijn geweten?

Die teams waren toch al wanhopig op zoek naar een oplossing? Die dachten ze gevonden te hebben met een fusie mét Van Aert als boegbeeld. Als die fusie er niet komt is dat niet te wijten aan Van Aert, maar aan het gebrekkige communiceren van onze communicatiewetenschapper.
  24 september 2018 15:48
  Inderdaad, je beleid aan 1 persoon ophangen en vervolgens juist die persoon niet meenemen in de communicatie of uberhaupt tevreden houden. Heel apart.
24 september 2018 13:54
Tja, allemaal zorgvuldig door advocaten gefilterde verhalen om voor te sorteren op de rechtszaak en de reputatieschade voor Nuyens nog enigszins te beperken. Eea dient dus met een flinke schep zout geconsumeerd te worden; zinloos om nu nog serieus inhoudelijk in te gaan op deze soap. Wens de rechter veel wijsheid toe.
  24 september 2018 17:53
  De rest van zijn voorjaar was gelet zijn geringe ervaring toch ook gewoon prima?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.