Olav Kooij schiet weer raak in Parijs-Nice: “Voel me sneller én sterker dan vorig jaar”
foto: Cor Vos
donderdag 7 maart 2024 om 16:34

Olav Kooij schiet weer raak in Parijs-Nice: “Voel me sneller én sterker dan vorig jaar”

Weer een overwinning voor Olav Kooij in Parijs-Nice. Nadat hij eerder al de beste was in de openingsrit van de Koers naar de Zon, sprintte hij vandaag naar de zege in rit vijf. Voor hemzelf is de week nu al bijzonder geslaagd, maar Visma | Lease a Bike heeft nog meer doelen, vertelde hij in het flashinterview na afloop.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was best een pittige rit”, aldus Kooij. “Door de tegenwind was het lastig om een sterke kopgroep te controleren. Zeker nadat twee renners (Victor Campenaerts en Pascal Eenkhoorn van Lotto Dstny, red.) wisten over te steken. We moesten er de hele dag voor werken. In de finale hadden de meeste ploegen niet veel renners meer over om de boel te controleren, dus ik moest mijn weg zelf zoeken. Gelukkig vond ik een gat.”

Uiteindelijk won Kooij met een fietslengte voorsprong op Mads Pedersen. Dat stemde hem tevreden. “De winst in de openingsrit was de perfecte start. In etappe twee maakten we wat fouten, maar vandaag zijn we er vol voor gegaan met het hele team en maakten we een goed plan. Ik ben heel blij dat ik mijn tweede zege van de week kan pakken.”

“Voor mij is het nu al een heel goede week, een groot succes. Maar we hebben met Matteo en Wilco (Jorgenson en Kelderman, red.) nog wat doelen in het weekend. Als team zijn we dus nog niet klaar, maar voorlopig is het een heel mooie week voor ons.”

Sneller én sterker
Kooij heeft het gevoel dat hij weer de nodige progressie heeft geboekt. “Ik voel me sneller én sterker dan vorig jaar. Vandaag was een lastige rit, maar ik overleefde het behoorlijk goed. Als je niet goed door zo’n rit komt, heb je ook geen goede sprint aan het einde. Het is een combinatie van beide op dagen als vandaag.”

Zorgen Kooijs toegenomen klimcapaciteiten er ook voor dat hij andere doelen kan gaan stellen? “Dat weet ik niet. In rittenkoersen hangt het altijd van het parcours af. Ik moet gewoon zien wat het parcours is en daar een plan voor maken. Vandaag wisten we dat we – gezien mijn vorm – een kans hadden. We gingen ervoor met het team en gelukkig kon ik het afmaken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.