Onderzoek bevestigt: dubbele beenbreuk voor Valverde
foto: Marcel Koch
zondag 2 juli 2017 om 08:15

Onderzoek bevestigt: dubbele beenbreuk voor Valverde

Het grootste slachtoffer van de openingsdag van de Tour is ongetwijfeld Alejandro Valverde. De Spanjaard slipte weg in een natte bocht en moest met pijn de Tour verlaten. Valverde onderging zaterdagavond in Düsseldorf nog de nodige onderzoeken, waaruit blijkt dat hij een dubbele breuk in zijn been heeft opgelopen.

Volgens het persbericht van zijn ploeg Movistar, brak Valverde zowel zijn knieschijf als zijn sprongbeen. Ook liep hij nog een diepe wond op in zijn scheenbeen, maar daarbij is geen spierweefsel beschadigd. Valverde is vannacht meteen geopereerd. De kans is bijzonder klein dat de Spanjaard dit seizoen nog in actie komt, aldus zijn team.

Het uitvallen van Valverde is vooral een grote streep door de rekening van zijn Colombiaanse ploegmaat Nairo Quintana. De viervoudige winnaar van Luik-Bastenaken-Luik had namelijk aangegeven dat hij zich voor de volle honderd procent ten dienste van Quintana zou stellen in deze Tour.

RIDE Magazine
42 Reacties
Sorteer op:
2 juli 2017 08:20
Tjonge, ik ben geen fan van Valverde, maar dit gun je hem toch niet. Als ik het goed begrepen heb, wou hij zich dit jaar nog echt een keer op de Vuelta richten en daar kan dan dus nu ook een streep doorheen. Echt sneu voor hem, ik hoop dat het hem lukt om volgende jaar nog terug te keren zodat hij op een normale manier afscheid kan nemen van het peloton.
2 juli 2017 08:39
Erg sneu voor hem en voor ons als volgers natuurlijk ook. Altijd goed voor wat vuurwerk in verschillende etappes!
2 juli 2017 08:39
Heel erg jammer voor Valverde, dit gun je niemand. Benieuwd of hij hier weer overheen kan komen volgend seizoen weer op niveau kan koersen.
2 juli 2017 08:42
Beetje rare tekst: (heb ik mezelf ook schuldig aan gemaakt ivm één of ander spelletje..) het oplopen van zo een vreselijke blessure is vooral een streep door de rekening van Valverde zelf, en niet de koers, zijn ploegmaat of zijn ploeg.

Beterschap Piti!
2 juli 2017 08:48
Echt heel zonde!! Nu voor hem te hopen op een spoedig herstel.
2 juli 2017 08:51
100% voor quintana? Dan neem je toch minder risico! Hij ging gewoon voor het podium. Ook veel aankomsten kort eindigen. Jammer voor hem, de tour, wielerliefhebbers en ... de poultjes.
2 juli 2017 09:12
Erg zonde. Misschien wel einde carrière met zoveel breuken. Kost natuurlijk heel veel kracht etc. om weer op niveau te komen en aangezien hij al aardig oud is vrees ik. Nu is Valverde natuurlijk wel dé persoon die dat gewoon zou kunnen.
2 juli 2017 09:15
Volgens Unzué is het seizoen van Valverde voorbij. Verder geeft hij aan dat in die bewuste bocht een motor van de organisatie onderuit was gegaan, waardoor er olie op de weg lag en er maar liefst 8 renners zijn gevallen.
2 juli 2017 09:16
ASO mag zich diep gaan schamen...als je een stadsparcours uitkiest en daaagen van te voren weet dat het er gaat regenen kan je niet genoeg beveiligen, dit is wat mij betreft een even grote blunder als destijds die ijzeren paal in Pais Vasco...2 toppers met breuken out, trieste balans...
2 juli 2017 09:19
Deze zware blessure valt de organisatie aan te rekenen. Het is volkomen achterlijk dat er in deze en een aantal andere bochten geen kussens lagen. In de bocht waar ze wel lagen, lagen ze nog gedeeltelijk verkeerd ook (te vroeg in de bocht). Als de slecht uitpakt zou ik, als ik Valverde was, de ASO maar eens aansprakelijk stellen. Mooi statement en toch poen zat.
2 juli 2017 09:20
Erg naar voor Valverde, (korte) tijdrit toch een van zijn specialiteiten geworden. Quintana overkomt nu hetzelfde als Dumoulin in de Giro, zien hoe hij zich onder deze tegenslag houdt.
2 juli 2017 09:34
Inderdaad kussens in de bochten had veel ellende kunnen voorkomen. Als het hele parcours kan worden afgezet met hekken, dan hadden de bochten ook beveiligd moeten zijn.
2 juli 2017 09:35
Inderdaad, ASO treft hier toch ook wel schuld.
Zeker als het motard verhaal klopt. Hoe dan ook moet er stro of kussen liggen tegen die nadars.

Hopelijk komt ie terug... Als je ziet welke arbeid hij leverde tijdens zijn schorsing ben ik ervan overtuigd dat hij nu bereid is hetzelfde te doen.
2 juli 2017 09:42
Triest.
Benieuwd hoe Movistar de Vuelta in gaat.
2 juli 2017 10:01
Erg zuur, zeg. Dit gun je de man echt niet. Wat een ieder ook van Valverde mag vinden. Het is wel een man die de koers aantrekkelijker kan maken en er voor gaat. Wat een aderlating. Had het er gisteren nog met Schipperaar over en had al het idee dat Valverde (was natuurlijk niet de enige) dat Valverde dit seizoen niet meer in actie zal komen en dat het om een hele zware blessure gaat. Helaas is dat dus echt het geval. Doodzonde
2 juli 2017 10:06
ik vind het bizar dat er geen kussens in de bochten liggen (zoals bij het schaatsen), de kans op vallen met dit weer is gigantisch en je wilt toch dat de renners enigzins beschermd zijn. Als het verhaal van die motor klopt dan is het helemaal schandalig dat je als organisatie niet de verantwoording pakt om je parcours eerst olie-vrij te maken alvorens je er renners met 50km per uur overheen stuurt.
2 juli 2017 10:18
pfff hopelijk niet einde carrière.... echt jammer voor het vervolg van deze tour
2 juli 2017 10:26
Wij stonden gisteren in die bocht, maar volgens mij had de gevallen motor geen olie verloren. Dat zou je toch wel zien drijven op het natte wegdek, maar dat was niet het geval. Valverde ging gewoon veel te hard die bocht in. Dat is zijn eigen fout. Fout van de organisatie is dat als er hij tegen kussens was geknald ipv onze Limburgse vlag hij vandaag weer op de fiets had kunnen stappen.
2 juli 2017 10:30
Heel spijtig. Reed een prachtig jaar. Ik zag net een filmpje van Bettiol voorbij komen. Gleed ook met een noodgang de hekken in, had ook zomaar zijn benen kunnen breken.

Diepe schande hoe de organisatie dit heeft uitgezet. Aanklagen die hap.
2 juli 2017 10:39
Enerzijds een stuurfout van Valverde (shit happens), anderzijds de zware fout van de organisatie om de gevaarlijke bochten (zeker met regenweer) niet te beschermen met kussens of hooibalen ofzo.
2 juli 2017 10:45
Bij mij hier in het dorp in ulestraten is vandaag klimomloop ieder paaltje is afgeschermd met kussen zo kan het dus ook...
2 juli 2017 11:01
De titel is verwarrend aangezien de uitdrukking 'dubbele beenbreuk' normaal wordt gebruikt voor de combinatie gebroken scheen- en kuitbeen. Dat heb ik zelf eens gehad door voetbal...

Erg spijtig voor Valverde. Hij heeft zelf te veel risico genomen en inderdaad heeft de organisatie ook te veel risico genomen.
2 juli 2017 11:07
Valverde is er de renner niet naar om zo zijn carriere af te sluiten. Volgend voorjaar staat hij er terug.
2 juli 2017 11:12
Zijn er hier nu echt mensen die de organisatie de schuld geven van het feit dat renners veel te roekeloos zijn? Eigen verantwoordelijkheid schijnt niet zo populair meer te zijn. Wijzen naar anderen wel. Nog even en de schadeclaim cultuur zoals in de VS zal hier ook ons gaan teisteren.
2 juli 2017 11:13
Tsja, van mij had Valverde al een paar jaar eerder door de achterdeur het peloton mogen verlaten. Maar afsluiten door zo'n nare blessure gun ik hem niet.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.