ONE Pro Cycling wil Pro Continental-licentie voor 2016
vrijdag 31 juli 2015 om 09:36

ONE Pro Cycling wil Pro Continental-licentie voor 2016

ONE Pro Cycling zou graag een stapje hogerop de ladder komen en heeft zijn zinnen gezet op een Pro Continentale licentie voor volgend jaar. Mocht de ploeg deze licentie toegewezen krijgen, dan is het de eerste Britse ploeg op dit niveau.

Voormalig cricketer Matt Prior startte de ploeg in februari van dit jaar en zag ‘zijn’ renners al enkele koersen winnen. Promotie is dan ook een belangrijk doel. “Ons besluit is deels gestoeld op het succes dat ONE Pro Cycling heeft behaald, maar ook op de enorme steun die de ploeg in de afgelopen maanden heeft mogen ontvangen”, liet hij weten.

“Hopelijk betekent deze aankondiging een kleine stap richting ons doel op de lange termijn: deelnemen in de grootste koersen ter wereld, waaronder de Tour de France.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
31 juli 2015 09:47
Hier had ik allanger opgehoopt: een Brits PCT team, hoop dat het promoveert, maar dan moet het wel de renners hebben. Misschien Cav ;)
31 juli 2015 10:10
Kijk een ploeg met ambitie. Er zijn altijd wel semi-toppers aan te trekken aan het eind van het jaar. Het belangrijkste is toch nog altijd een flinke zak met geld. Maar als Roompot het kan waarom One pro cycling niet?
31 juli 2015 10:51
Haal je Edmondson, Downing en misschien een Fenn of Blythe als sprinter en nog wat jong talent en je doet best mee op Pro-conti niveau... Volgens mij hebben ze ook de Pools kampioen Tijdrijden in de gelederen?
31 juli 2015 11:57
@west
Ze hebben inderdaad de pools kampioen tijdrijden in hun team.
31 juli 2015 17:22
Een Brits PCT mist inderdaad nog, net als een Portugees en een Oostenrijks. Voorheen had je wel wat initiatieven: DFL, Benfica, Elk-Haus

Om te reageren moet je ingelogd zijn.