Onfortuinlijke Van Aert: “Het zit voorlopig niet mee in Roubaix”

zondag 14 april 2019 om 19:05
Onfortuinlijke Van Aert: “Het zit voorlopig niet mee in Roubaix”

Wout van Aert zag vandaag door materiaalpech en een val zijn kansen op een goede klassering in Parijs-Roubaix in rook opgaan. De kopman van Jumbo-Visma werd daardoor in een belangrijke fase van de wedstrijd gedwongen tot achtervolgen. Hij verloor daarbij kostbare krachten die hij in de finale uiteindelijk tekort kwam.

Tijdens de passage door het Bos van Wallers zorgden schakelproblemen ervoor dat Van Aert terugviel in het peloton. De oorzaak lag bij een botsing eerder in de wedstrijd, waarbij Van Aert tegen een paal langs de weg botste. Hierbij werd zijn buitenblad gebogen en kon hij op het cruciale moment niet meer naar zijn buitenblad schakelen.

Van Aert vervolgde zijn weg op de fiets van ploeggenoot Pascal Eenkhoorn. Nadat hij aangesloten had bij het peloton, ging het na een nieuwe fietswissel alsnog mis. In een bocht gleed hij onderuit, waarna hij een achterstand van meer dan een minuut goed diende te maken. Van Aert slaagde daar wonderwel in en was tijdens de finale zelfs present in de kopgroep. Met nog 23 kilometer te gaan moest hij zijn concurrenten laten gaan, waarna hij in Roubaix uiteindelijk als 22e op 1:42 van winnaar Gilbert over de finish kwam.

“Ik had goeie benen, maar in de laatste 30 kilometer was ik helemaal leeg”, aldus een naar adem snakkende Van Aert na afloop. “Ik kan niets zinnigs zeggen. Ik ben stikkapot. Het zit voorlopig niet mee in Roubaix.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Rudie Marien 16 april 2019 om 12:59

Toch zéér knap gereden Wout. Volgend jaar sterker en hopelijk minder pech !

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.