Opnieuw onvrede over affiche E3 BinckBank Classic

dinsdag 25 februari 2020 om 09:33
Opnieuw onvrede over affiche E3 BinckBank Classic

foto: E3 BinckBank Classic

Zoals gebruikelijk pakte de E3 BinckBank Classic gisteren tijdens haar perspresentatie uit met een spraakmakend affiche. Na de ophef die vorig jaar ontstond over een poster met daarop twee gebodypainte vrouwen die een kikker vormden is er nu opnieuw commentaar op de reclameposter. In een statement laat de VRT weten niet blij te zijn met het affiche. “F.C. De Kampioenen is een beschermd merk, dus er moeten altijd op voorhand afspraken gemaakt worden.”

‘Kampioen zijn is plezant, zeker in Harelbeke’, staat er te lezen . Zes personen, verkleed als personages uit F.C. De Kampioenen, illustreren het geheel: Eddy Planckaert, Peter Van Petegem, Patrick Lefevere, Johan Museeuw, Freddy Maertens en Greg Van Avermaet, die de afgelopen twee edities de nummer drie was.

De VRT blijkt hier echter niet mee opgezet. “We zijn op voorhand niet gecontacteerd door de organisatie. F.C. De Kampioenen is een beschermd merk, dus er moeten altijd op voorhand afspraken gemaakt worden. Dat is hier niet gebeurd”, zegt woordvoerder Hans Van Goethem. “En het feit dat Johny Voners ziek is en de nieuwe afleveringen van F.C. De Kampioenen on hold staan, maakt het extra delicaat.” Vorige week werd bekend dat Johny Voners, Xavier Waterslaeghers in de populaire televisieserie, opnieuw in behandeling is voor kanker.

Jacques Coussens, de organisator van de voorjaarskoers, geeft op zijn beurt toe dat hij geen contact had met de VRT. “Ik vond dat niet nodig. De affiche is een ludieke manier om de datum van onze wedstrijd bekend te maken. Ik vind dat wij eigenlijk reclame maken voor F.C. De Kampioenen.”Er is intussen contact geweest tussen beide partijen. Coussens: “Ik voel dat we eruit zullen geraken.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.