Opnieuw succes voor Coquard in Boucles de la Mayenne

zaterdag 4 juni 2016 om 17:28
Opnieuw succes voor Coquard in Boucles de la Mayenne

Bryan Coquard heeft zijn tweede ritzege in de Boucles de la Mayenne geboekt. De renner van Direct Energie besliste in Villaines-la-Juhel de massasprint in zijn voordeel. Donderdag had Coquard al de openingsetappe gewonnen en sindsdien was hij in het bezit van de leiderstrui, die nu nog wat steviger om zijn schouders komt te hangen. Morgen is de slotrit van de Franse 2.1-koers.

Van der Poel in slotfase gegrepen
Een kopgroepje met daarin Mathieu van der Poel en Joris Nieuwenhuis kleurde de 182 kilometer lange koninginnenrit van deze ronde. De renners van Beobank-Corendon en het Rabobank Development team kregen het gezelschap van Kevin Ledanois, Yann Guyot, Daniel Hoelgaard en Eliot Lietaer.

Op het lastige plaatselijke circuit bleven vooraan alleen Van der Poel, Ledanois en Guyot over. De Nederlander en zijn Franse metgezellen werden pas op drie kilometer van de streep ingerekend. Coquard revancheerde zich vervolgens voor zijn vijfde plaats van gisteren. Hij verwees in de sprint de Belg Maxime Vantomme (Roubaix Lille Métropole) en de Italiaan Davide Vigano (Androni Giocattoli-Sidermec) naar de plaatsen twee en drie.

Dit artikel delen:

5 Reacties

WCEendT 4 juni 2016 om 18:57

Toch op papier gratis overwinningen, voor Coquard, dit soort rondjes.

r525 4 juni 2016 om 19:32

Net zo gratis als de overwinning van Groenewegen dan…

Natrix maura 4 juni 2016 om 20:46

Joris Nieuwenhuis heeft de bergtrui te pakken. Toch leuk voor die jongen. Weet iemand iets over zijn cross-vs-weg-ambities?

Cadellie 4 juni 2016 om 21:03

hey Mathieu van der Poel !

Wheely 5 juni 2016 om 11:04

Van der Poel doet hier wel mee voor de overwinning zo lijkt het, gisteren in ieder geval een goede poging gedaan. Benieuwd of er vandaag nog mogelijkheden zijn.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair