Organisatie Danilith Nokere Koerse wil aanloop naar eindsprint veiliger maken
Renners koersen over de Nokereberg - foto: Cor Vos
maandag 28 november 2022 om 14:28

Organisatie Danilith Nokere Koerse wil aanloop naar eindsprint veiliger maken

Het is nog even wachten op de bekendmaking van het parcours van de eerstvolgende editie van Danilith Nokere Koerse (woensdag 15 maart), maar de organisatie doet er alles aan om de aanloop richting de traditionele eindsprint op de Nokereberg veiliger te maken.

De finale van Danilith Nokere Koerse voert over zeer smalle en technische wegen richting de finish op de Nokereberg en dat zorgt vaak voor de nodige hectiek. Door de aanloop naar de finish te wijzigen, hoopt de organisatie op een veilige finale. “Dat gaan we doen door onder meer de laatste anderhalve kilometer wat aan te passen”, laat voorzitter Robrecht Bothuyne weten aan Het Nieuwsblad.

“We rijden iets verder door op de Anzegemsesteenweg en komen dan via een scherpe bocht de Nokeredorpstraat in. Daardoor wordt de ‘trechter van de Tsjoenstraat’ vermeden en zal de snelheid waarmee de sprint wordt ingezet minder hoog zijn en dus veiliger. Veel andere ‘grote’ aanpassingen zijn er niet”, schetst Bothuyne.

De organisatie hoopt zo de kans op valpartijen te verkleinen. Drie jaar geleden werd de koers nog ontsierd door een grote valpartij, met als bekendste slachtoffer Mathieu van der Poel. De Nederlander kwam toen op hoge snelheid ten val op de kasseien van de Nokereberg, maar kwam er met wat schaafwonden en bulten nog goed vanaf.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.