‘Organisatie Vuelta a España denkt aan bergetappe naar Picón Blanco’

dinsdag 2 februari 2021 om 09:00
‘Organisatie Vuelta a España denkt aan bergetappe naar Picón Blanco’

foto: Cor Vos (archief)

De organisatie van de Vuelta a España zal op 11 februari het etappeschema van de komende editie (14 augustus-5 september) presenteren, maar AS schetst al voorzichtig de eerste contouren. Volgens de Spaanse sportkrant krijgen de Vuelta-deelnemers waarschijnlijk een bergetappe met finish op Picón Blanco voorgeschoteld.

Deze bijna acht kilometer lange beklimming (gemiddeld 9,3%) kennen we vooral uit de Ronde van Burgos. Zo wist Remco Evenepoel vorig jaar nog de macht te grijpen op Picón Blanco. Ook Mikel Landa, Miguel Ángel López en Iván Sosa wisten in het verleden te zegevieren op deze beklimming naar een verlaten militaire basis op bijna 1.500 meter hoogte.

De renners krijgen al snel te maken met de Picón Blanco, aangezien de eerstvolgende editie van de Vuelta begint in de stad Burgos. Vervolgens koerst het peloton enkele dagen door de gelijknamige provincie, met dus als mogelijke apotheose een bergetappe met finish op Picón Blanco.

Eerder werd al duidelijk dat de Vuelta a España 2021 waarschijnlijk ook zal finishen op de Alto de Gamoniteiro (plan-B is de verschrikkelijk steile slotklim van Cuitu Negru) en Lagos de Covadonga. Ook een bergetappe met aankomst op Pico de Villuercas in de regio Extremadura behoort tot de mogelijkheden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair