Organisator Polderscross stunt: “Gratis inkom voor iedereen”
© Cor Vos
Nico Dick vrijdag 19 augustus 2022 om 12:34

Organisator Polderscross stunt: “Gratis inkom voor iedereen”

Binnen exact een maand (18 september) wordt het Belgische veldritseizoen opnieuw op gang geschoten met de Polderscross in Kruibeke. De organisatie zorgt voor een stunt, want er dient geen inkom betaald te worden. “Iets wat ons – in België – in een recent verleden niet is voorgedaan”, klinkt het.

De voorbije jaren was de Rapencross in Lokeren de openingscross van het Belgische veldritseizoen, maar daar vinden komende winter de nationale kampioenschappen plaats. Dus wordt Kruibeke the place to be. Voor de gelegenheid dus helemaal gratis voor alle toeschouwers.

“Uiteraard heeft dit een financiële impact”, aldus organisatoren Marc Janssens en Kurt Vernimmen. “Zeker na twee moeilijke coronajaren. Maar net omdat we twee jaar het publiek moeten missen hebben, willen we hen nu graag opnieuw massaal laten genieten van de cross. We hopen dus dat door het wegvallen van de inkomprijs (normaal 12 euro aan de kassa, red) zorgt voor extra veel belangstelling.”

Een initiatief met dank aan hoofdsponsors H2O Group en Carrosserie Janssens. De organisatoren willen wel een warme oproep doen richting de toeschouwers om “op het terrein een extra consumptie te drinken”. “Met sponsoring en verkoop van onze VIP-arrangementen alleen verdienen we de kosten niet terug. Maar alle kleine beetjes helpen.”

Naast het officiële wedstrijdprogramma in de namiddag is er ook opnieuw een jeugdinitiatie en lokale bevolkingscross voorzien. Deelname is gratis, op voorhand inschrijven weliswaar verplicht. Dat kan via de website van de organisatie.

Geef een reactie