Organisator Ronde van Vlaanderen: “Geen commerciële motieven”
zaterdag 18 juni 2016 om 09:55

Organisator Ronde van Vlaanderen: “Geen commerciële motieven”

De beslissing om de start van de Ronde van Vlaanderen te verplaatsten van Brugge naar Antwerpen is niet ingegeven door commercieel belang. Dat benadrukte organisator Wouter Vandenhaute gisteravond in Terzake.

De topman van Flanders Classic werpt de beschuldigingen van onder anderen Johan Museeuw, die stelde dat geld de drijfveer moet zijn geweest bij de parcourswijziging, dan ook van zich af. “Het commerciële aspect heeft niet meegespeeld. De burgemeester van Brugge heeft me deze week nog gebeld om te zeggen dat hij het spijtig vond dat Brugge de kans niet heeft gekregen om te bieden, want hij was bereid om hetzelfde bedrag te betalen.”

“Je moet durven te veranderen als het goed gaat”
Vandenhaute vindt het goed om het roer af en toe om te gooien. “Ik ga heel voorzichtig met de traditie om, maar je moet open durven te staan voor veranderingen. Bij de vorige verandering was er meer commotie, maar ik denk dat vandaag iedereen erkent dat de Ronde er staat. Juist op het moment dat het goed gaat, moet je durven veranderen.” Hij verwacht dat Antwerpenaren de Ronde massaal zullen omarmen. “Ze zijn fanatiek en het is een echte sportstad. Denk maar aan de Tourstart van 2014.”

Antwerpen mag de Ronde in ieder geval tot 2021 organiseren. De stad heeft daar een bedrag van 400 duizend euro per jaar voor over. Kunnen we na afloop van dat contract weer iets nieuws verwachten? “Het is niet de bedoeling dat ik elke vijf jaar grote veranderingen door ga voeren”, verklapt Vandenhaute alvast.

Een andere belangrijke wijziging is de terugkeer van de Muur van Geraardsbergen, die de voorbije jaren juist uit het parcours was verdwenen. “Ik ben altijd een grote fan geweest van de Muur”, zegt Vandenhaute. “Vijf jaar geleden heb ik besloten om dit monument volledig te schrappen en niet als troostprijs in het parcours te houden. Nu keert de Muur via de voordeur terug.”

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
18 juni 2016 10:02
Uiteraard zul je dit niet toegeven.. maar 4 ton is toch wel een hoop geld..
18 juni 2016 10:10
Ja, maar die 4 ton had hij ook van Brugge kunnen krijgen. Sterker nog: als hij Brugge, Antwerpen en bijvoorbeeld Gent en nog andere plaatsen tegen elkaar op had laten bieden had hij waarschijnlijk nog wel veel meer kunnen krijgen.
18 juni 2016 10:11
Artikel lezen LutsenkoFan...

"De burgemeester van Brugge heeft me deze week nog gebeld om te zeggen dat hij het spijtig vond dat Brugge de kans niet heeft gekregen om te bieden, want hij was bereid om hetzelfde bedrag te betalen."
18 juni 2016 10:24
'maar ik denk dat vandaag iedereen erkent dat de Ronde er staat'

NEE! Stomme, nare, kermiskoersachtige eindlussen, bah.

De start in Antwerpen ? > In welke mate verandert dit eigenlijk het hele 'voortraject', de eerste 125 km ? Dat heb ik nog niet echt gelezen.

De muur terug op 95 van de finish ? Erg goeie zet, nu zsm die eindlussen eruit en een enkele passage op Taai/Kopp/Kware/Pater als klapstuk, tussen de muur en finale vooral gebied pakken waar de sterkeren verder weg kunnen rijden zowel als dat de meute kan jagen.
Dit stramien 3 jaar volhouden en daarna 3 jaar met de KwarePater op 95 vd finish en de muur als finale, alstublieft.
18 juni 2016 10:33
Hij kon zich ook echt wel geen opbod permitteren voor het Vlaamse publiek. Heeft nu wel mooi eventjes het startgeld verdubbeld, zonder al teveel de boeman te willen zijn. En daar bovenop de Muur teruggegeven als afleiding.
18 juni 2016 10:59
Nee hoor.. Je moet durven veranderen ,dat is pas een motief
Ook al is het naar dat ijskoude zottekot.
18 juni 2016 11:36
net zoals vd ronde ene kermiskoers maken voor de vip geen commerciele motieven waren..
18 juni 2016 11:47
Hahaha geen commerciële motieven...sure
18 juni 2016 12:23
Storm in een glas water! Wat maakt het uit of er commerciele motieven waren? Zal de koers er wezenlijk door veranderen? De renners maken nog steeds de koers, over een traject dat ongeveer even lang is en hetzelfde soort en aantal beklimmingen moet trotseren.
18 juni 2016 12:34
Hoe langer hoe meer dat de Ronde niet meer als een klassieker aanvoelt.
Geef mij maar Parijs-Roubaix! Blijft teminste herkenbaar parcours!
18 juni 2016 15:41
Ook Parijs-Roubaix is al vaak verandert en zal nog vaak veranderen. Net als LBL, MSR, RvL. Ook topklassiekers moeten zich aanpassen. Onder andere aan het feit dat sprinters tegenwoordig net zo goed klimmen als de heuvelspecialisten van vroeger.

@RV: nog niet het hele parkoers is bekend. Eerste klim blijft wel de Oude Kwaremont, verder passeert inderdaad de Muur op 95km van de finish en krijg je dezelfde mooie lussen als dit jaar. Meer is er nog niet bekend. Het kan nog wel wat kanten op.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.