Parra: ”Colombianen moeten Uran helpen Giro te winnen”
maandag 20 mei 2013 om 15:08

Parra: ”Colombianen moeten Uran helpen Giro te winnen”

Rigoberto Uran

foto: Sirotti

Fabio Parra, voormalig Colombiaans wielrenner, heeft zijn landgenoten in de Giro d’Italia opgeroepen om samen de strijd aan te gaan tegen Vincenzo Nibali. Hij denkt dat Rigoberto Uran de roze trui kan overnemen als de Colombianen de handen ineen slaan.

”Met drie dagen in de bergen, goed weer, zon en een Colombiaanse samenwerking, is er een kans dat Uran de Giro wint”, zegt Parra, die in 1988 derde werd in de Tour de France, op zijn Twitterpagina, die daarbij ook vele rijdende Colombianen linkte. Onder meer Sergio Henao (Urans ploeggenoot bij Sky), Carlos Betancur (Ag2r-La Mondiale), José Serpa (Lampre-Merida) en Fabio Duarte, Darwin Atapuma en Jarlinson Pantano van Team Colombia kregen een berichtje van de oud-wielrenner.

”Woensdag, donderdag en vrijdag zijn de dagen voor een Colombiaanse overwinning. Je moet het voordeel zien te pakken in de bergen. Een ritzege of het winnen van de roze trui vereist een pact van de Colombianen in de Giro”, aldus Parra.

Rigoberto Uran staat momenteel derde in het algemeen klassement, op 2m46s achterstand op leider Vincenzo Nibali. Carlos Betancur (Ag2r) staat zevende in het klassement op ruim vijf minuten van Nibali.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.