Patrick Lefevere: “Ik verkies Mathieu van der Poel boven Wout van Aert”
foto: Cor Vos
woensdag 3 april 2019 om 13:11

Patrick Lefevere: “Ik verkies Mathieu van der Poel boven Wout van Aert”

Mathieu van der Poel en Wout van Aert maken indruk in het Vlaamse voorjaar. Ook Patrick Lefevere kan in wielerpraatprogramma Vive le Vélo niets anders dan lof uiten voor de prestaties van de twee veldrittenoren. Zodra de manager van Deceuninck-Quick Step wordt gevraagd om één van de de twee als renner voor zijn ploeg te noemen kiest hij resoluut voor Van der Poel.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Lefevere noemt het een ‘vuile vraag’ wanneer hem wordt gevraagd tussen de twee te kiezen. Toch hoeft hij niet lang na te denken over wie hij in zijn ploeg zou nemen: “Ik denk dat Mathieu nog meer een winnaar is dan Wout”, is de 64-jarige van mening. “Wout gaat, hopelijk voor hem, ook hele mooie koersen winnen, maar Mathieu is meer een killer”, verklaart Lefevere zijn keuze voor de Nederlander.

“Ik heb zijn vader ook in de ploeg gehad”, vervolgt hij zijn verhaal over de kopman van Corendon-Circus. “Toen Mathieu amper tien jaar was zei Adrie van der Poel al tegen mij: “Je hebt het laatste nog niet gezien van die kleine”.”

Zijn keuze voor MvdP wil overigens niet zeggen dat Van Aert niet bij Deceuninck-Quick Step zou passen. “Ik heb privé met hem gesproken, maar ik heb hem verteld dat we pas echt kunnen praten als hij vrij is. Ik wil geen miserie met dat contract”, doelt Lefevere op de zaak tussen Van Aert en Nick Nuyens, die nog altijd speelt.

“Zoals het er nu naar uitziet, heeft hij een goeie keuze gemaakt Jumbo-Visma. Die ploeg is heel sterk in de breedte en ze maken mee de koers met ons. Maar we weten natuurlijk nog niet wat de afloop van dat proces zal zijn”, besluit Lefevere.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
4 april 2019 12:38
Niet moeilijk, het afgelopen half jaar:
Veld : Mathieu 32/3 Wout
Weg: Mathieu 3/0 Wout

Om te reageren moet je ingelogd zijn.