Patrick Lefevere reageert op geruchten over verkoop Soudal Quick-Step
foto: Cor Vos
zondag 9 juli 2023 om 15:19

Patrick Lefevere reageert op geruchten over verkoop Soudal Quick-Step

Patrick Lefevere zou op zoek zijn naar kopers voor zijn aandelen in de ploeg van Soudal Quick-Step. Volgens het AD wil de excentrieke ploegbaas van de Belgische formatie die kwijt en staat ook eigenaar Zdeněk Bakala open voor een verkoop van de ploeg. In Het Laatste Nieuws reageert Lefevere op dat gerucht. “Er zijn altijd mensen die vragen hoeveel de ploeg moet kosten. Ze vragen dat aan mij, maar ik ben geen eigenaar”, zegt hij.

“We zijn in de Tour, hé. Er zijn duizend verhaaltjes. Je zou het aantal afspraken moeten zien dat ik al had met mensen die geïnteresseerd zijn. En dan haken ze toch weer af”, vertelt Lefevere. “Bakala heeft de ploeg gekocht in 2010. Ik heb twintig procent aandelen. De tien procent van Bessel Kok is naar Bakala gegaan, die heeft nu tachtig procent. Ik heb niks te zeggen. Ik zal ze doorsturen.”

Bakala is erg rijk, en dat speelt volgens Lefevere een rol in zijn keuze om de ploeg al dan niet te verkopen. “Voor Bakala is dat small business. De laatste jaren heb ik vijf kandidaat-kopers gehad, één was zelfs een Belg”, stelt hij.

Kapitaalsverhoging
Wel zei Bakala dit voorjaar nog wel erover na te denken. “We hebben sponsors tot 2027, en een goede portefeuille van renners, als er een kandidaat-koper komt, is het misschien wel goed om een keer te luisteren”, citeert Lefevere de Tsjechische eigenaar. “Maar Bakala heeft het geld niet nodig. Hij is meer geïnteresseerd in iemand die wat aandelen wil kopen en een kapitaalsverhoging wil doen, zodat er wat miljoenen binnen komen.”

Er zou volgens HLN een Amerikaanse investeerder zijn die bereid is Soudal Quick-Step over te nemen voor een bedrag van 15 miljoen euro. “15 miljoen euro, en dan? Dat is 3 miljoen voor mij en 12 miljoen voor Bakala. Denk je dat hij dat nodig heeft? Hij is echt niet geïnteresseerd.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.