Pechvogel Floris Gerts breekt twee ribben
foto: Sirotti
donderdag 3 maart 2016 om 12:44

Pechvogel Floris Gerts breekt twee ribben

Voor Floris Gerts staat er een vraagteken achter het klassiekevoorjaar. De 23-jarige BMC-renner kreeg in Omloop Het Nieuwsblad al te maken met een ontwrichte en gebroken pink, maar in de door slecht weer geteisterde Le Samyn van woensdag brak hij nog eens twee ribben.

Rustig aan doen
Volgens BMC-arts Daniele Zaccaria moet Gerts zich de komende tijd koest houden. “Floris heeft zijn zevende en achtste rib aan zijn linkerkant gebroken. Hij moet daarom rustig aan doen de komende weken en vanaf dan langzaamaan weer gaan opbouwen. Hij was zelfs al aan het herstellen van een gebroken pink. Het is belangrijk dat Floris alle tijd voor zijn herstel neemt en luistert naar zijn lichaam. Niet alleen qua pijn, maar ook om alle risico’s op een nieuwe breuk of klaplong te voorkomen. We blijven zijn conditie de komende weken monitoren”, vertelt Zaccaria in een persbericht.

Gerts in mineurstemming
De jongeling kwam op honderd kilometer voor de streep ten val, door toedoen van een omgewaaid verkeersbord. Door het beestenweer in Wallonië reden slechts 28 van de in totaal 188 renners de koers uit. Voor Gerts had zijn val echter een bittere nasmaak. “Ik ben enorm teleurgesteld. Niet alleen omdat ik daardoor dit weekend niet kan koersen, maar ook omdat ik me gisteren heel erg goed voelde net voor de valpartij. In het openingsweekend had ik niet echt goede benen, maar gisteren reed ik mooi vooraan in de eerste groep. Voor mijn gevoel was dat een goede uitgangspositie.” Door zijn val mist Gerts in ieder geval de Driedaagse van West-Vlaanderen. Wat voor gevolgen de gebroken pink en ribben voor de rest van zijn programma hebben, is nog niet bekend.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
3 maart 2016 12:53
Mag hopen dat ie ze niet heeft proberen terug te duwen ;)
Sterkte!
3 maart 2016 13:07
En toch heb ik de indruk dat dit talent de overstap naar de profs makkelijk verteert. Klassieker renner in spe.
3 maart 2016 13:47
Als dokter heeft hij aan zichzelf in ieder geval een goeie klant.;;;

Om te reageren moet je ingelogd zijn.