Pechvogel López roept op tot actie: “Het is onveilig”
foto: Cor Vos
zondag 2 juni 2019 om 10:20

Pechvogel López roept op tot actie: “Het is onveilig”

Miguel Ángel López zal gefrustreerd terugkijken op zijn Giro d’Italia. De Colombiaan kende meerdere keren pech, waaronder in de voorlaatste etappe naar de top van de Monte Avena. Ditmaal kwam de klimmer in botsing met een toeschouwer. “We verdienen als renners meer respect”, is López van mening.

Het was een opmerkelijk tafereel in de slotfase van de laatste bergrit van deze Giro. López probeerde samen met Primož Roglič en Bauke Mollema terug te keren naar rozetruidrager Richard Carapaz, diens ploeggenoot Mikel Landa en Vincenzo Nibali, toen de Colombiaan botste op een meerennende toeschouwer.

De kopman van Astana liet zijn frustraties de vrije loop en gaf de toeschouwer een paar rake klappen. López probeerde vervolgens nog terug te keren naar de kop van de koers, maar de veer was gebroken. Hij finishte uiteindelijk als achttiende, op 1:49 van ritwinnaar Pello Bilbao.

Na afloop bood López meteen zijn excuses aan, maar was hij ook streng voor de organisatie. “Er moet meer respect komen voor de renners. Het is gewoon een hele onveilige situatie. Ik begrijp de emotie van de fans, maar wij als renners zijn in volle inspanning. Ze slaan je gewoon van de fiets.”

Ploegleider Martinelli over toeschouwer: “Het is zijn verdiende loon”
“Wat gebeurt er als je iets breekt en naar huis moet?”, vraagt López zich af. De Colombiaan werd uiteindelijk niet bestraft. “Dat zou ook het einde van de sport betekenen”, maakt ploegleider Giuseppe Martinelli van zijn hart geen moordkuil. “Het is een hele normale reactie, aangezien hij van fiets werd geslagen.”

“Ik vind het alleen jammer dat ze de toeschouwer niet extra hebben bestraft. Het is zijn verdiende loon”, aldus de Italiaan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.