Pegasus Sports rekent op WorldTour-licentie
zondag 24 oktober 2010 om 20:50

Pegasus Sports rekent op WorldTour-licentie

Pegasus Sports is vol vertrouwen dat het van de UCI volgende maand een WorldTour-licentie toegewezen krijgt. Dat vertelde teammanager Chris White van de Australische ploeg tegen Cyclingnews. “Ik zou teleurgesteld zijn wanneer we er geen krijgen,” vertelde White.

Pegasus versterkte zich onder meer met Robbie McEwen, Svein Tuft en Bobbie Traksel. Ondanks dat de selectie geen grote klassementsrenners kent, is White van mening dat Australië toe is aan een team op het hoogste niveau. “Ik denk dat wij het beste wielerland ter wereld zijn,” beweert een optimistische White. “De afgelopen jaren zijn we wereldkampioen geworden in elke discipline, of het nu op de weg, de baan, op de BMX of op de mountainbike is. We staan op de vierde plaats van de wereldranglijst. We hebben geen ProTour team, terwijl er landen zijn met drie. We sluiten aan bij de strategie van de UCI om de sport te mondialiseren. Ik denk dat Australië een WorldTour-team verdient.”

De UCI maakt op 1 november 15 teams bekend die volgend seizoen in de WorldTour mogen rijden. Twee weken later worden nog drie extra teams bekend gemaakt, zodat het totaal in 2011 op 18 komt. In totaal hebben 22 teams een aanvraag gedaan. Tien ploegen (waaronder Rabobank) zijn al zeker van een licentie. Pegasus diende in eerste instantie een incomplete aanvraag in, maar krijgt een tweede kans van de UCI. De ploeg hoopt gelijktijdig zijn hoofdsponsor voor de komende seizoenen bekend te maken.

Zeker van een ProTour-licentie (10):
Ag2r – La Mondiale
Katusha
Lampre-ISD
Omega Pharma-Lotto
Quick Step
Rabobank
Saxo Bank-Sungard
Sky Pro Cycling
Garmin-Cervélo
RadioShack

Aanvraag indiend (12):
Astana
BMC Racing
Cofidis
Euskaltel-Euskadi
FDJ
Geox-TMC
HTC-Highroad
Liquigas-Cannondale
Luxembourg Pro Cycling Project
Pegasus Sports
Telefonica Movistar
Vacansoleil-DCM

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.