Klaas Vantornout gaat strandracen, UCI-controles op sokken
foto: Orange Pictures - Sportfoto
vrijdag 16 november 2018 om 18:25

Klaas Vantornout gaat strandracen, UCI-controles op sokken

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Met vandaag onder meer Klaas Vantornout en de UCI, die regels invoert over de lengte van sokken.

Klaas Vantornout gaat strandracen voor Laeremans Ednine

Klaas Vantornout (36) reed in februari zijn laatste cross, maar dat betekent geenszins dat de Belg klaar is met de fiets. Het Laeremans Ednine Cyclingteam meldde namelijk vandaag dat de tweevoudig Belgisch kampioen er strandraces gaat rijden en gaat mountainbiken. In de strandrace van het Franse Berck-sur-Mer maakt hij zijn entree bij de ploeg. Sinds zijn afscheid van de cross zat Vantornout niet stil; eerder werd al bekend dat hij aan de slag zou gaan als sportief manager bij Mahieu-Kona-Vandermeeren.


UCI stoft regels af over sokken

De UCI heeft heel wat wenkbrauwen doen fronsen vanwege de herintroductie van een reglement. De internationale wielerbond voert vanaf 1 januari een regel in over de hoogte van fietssokken. Dat meldt Cycling Weekly.

Steeds meer renners experimenteerden met hogere – en vaak ook meer aerodynamische – sokken. De UCI stoft nu de oude regels af zonder daarbij te vermelden welke straffen er bij een overtreding worden opgelegd. De sokken mogen maximaal tot halverwege het onderbeen komen, dus niet hoger dan de helft van de afstand tussen het begin van de enkel en het topje van de knie.

Op social media wordt er laconiek gereageerd op het nieuws. Renners en teammanagers vragen zich openlijk af of de UCI niets beters te doen heeft dan zich druk te maken over de lengte van sokken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.