‘Peter Sagan en Specialized tekenen na de Tour bij Team TotalEnergies’
Foto: Cor Vos
Kerckhoffs Raymond
dinsdag 6 juli 2021 om 16:28

‘Peter Sagan en Specialized tekenen na de Tour bij Team TotalEnergies’

Peter Sagan tekent na de Tour de France een contract bij het Franse ProTeam TotalEnergies. Ook materiaalsponsor Specialized maakt dan de overgang bekend. Dat hebben diverse bronnen aan WielerFlits bevestigd. Sagan kan een hele kern van begeleiders en renners waaronder Daniel Oss, Maciej Bodnar, Erik Baska en zijn broer Juraj Sagan meenemen naar de Franse formatie.

Specialized blijft zich aan de drievoudig wereldkampioen Peter Sagan verbinden. Het Amerikaanse fietsenmerk zal in 2022 liefst drie grote mannenploegen van materiaal voorzien. Naast de instap bij TotalEnergies blijft het ook BORA-hansgrohe en Deceuninck-Quick-Step trouw. Ook sponsort Specialized de komende jaren nog de vrouwenploeg Team SD Worx van onder anderen Anna van der Breggen en Demi Vollering.

TotalEnergies-teammanager Jean-René Bernaudeau kon het nieuws in de Tour nog niet aan WielerFlits bevestigen. “Ik wacht nog altijd op de handtekening van de betrokken partijen”, zo liet de oud-renner ons met een glimlach weten. Andere bronnen wisten aan te geven dat alles na de Tour in orde wordt gemaakt.

Op de vraag aan Bernaudeau of Niki Terpstra bij de ploeg kan blijven, gaf de baas van Team TotalEnergies aan dat er nog geen gesprekken met Terpstra zijn gevoerd. Na de Tour gaan die gesprekken zeker plaatsvinden.

Lees ook ander transfernieuws:

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.