Peter Sagan: “Lukte me om bij de groep met klimmers te blijven”
foto: Sirotti
vrijdag 31 augustus 2018 om 19:37

Peter Sagan: “Lukte me om bij de groep met klimmers te blijven”

Peter Sagan was in de zevende Vuelta-rit the best of the rest achter Tony Gallopin, die na een late aanval de etappezege pakte. De Slowaak ondervond in de aanloop naar de Spaanse rittenkoers nog lange tijd last van zijn valpartij in de Tour de France, maar lijkt intussen behoorlijk hersteld. Terwijl de sprinters afhaakten in de lastige finale, handhaafde hij zich knap in de favorietengroep met voornamelijk klimmers.

“Het was zeker geen gemakkelijke etappe en de hitte maakte het nog uitdagender. De laatste beklimmingen waren lastig en moeilijk, maar het lukte me om bij de leidende groep met klimmers te blijven”, zei Sagan na afloop.

Buchmann raakte achterop
Tony Gallopin ontsnapte in de slotfase uit die groep en ondanks inspanningen van Sagans ploegmaat Rafal Majka, bleef de hij vooruit. Davide Formolo en Jay McCarthy hadden normaal gesproken ook geholpen in de achtervolging, maar zij moesten Emanuel Buchmann terugbrengen. De nummer drie van het klassement was immers opgehouden door een valpartij.

Rafal Majka probeerde het gat met Gallopin te dichten, maar hij was alleen – Davide Formolo en Jay McCarthy waren immers achteraan om Emanuel Buchmann te helpen. Ik voelde me vandaag beter en het lukte me om de groepssprint te winnen”, aldus de Slowaak.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
31 augustus 2018 19:55
Het waren niet alleen klimmers hoor. Campenaerts was ook mee.
31 augustus 2018 20:01
Schrijf alvast maar op voor het WK! :)
    31 augustus 2018 20:38
    Heeft vorig jaar al geclaimd dat hij anders zou trainen om zo de bergen over te komen om 4de wk titel te veroveren. Bij mij staat hij zeker bij top favorieten
    31 augustus 2018 21:59
    Ik ben de grootste Sagan fan die er is, maar no way in hell wordt ie wereldkampioen hier.
    1 september 2018 00:58
    Van avermaet rio? Maar dat was met 5 man per ploeg. De koers bepaald zijn kansen
    1 september 2018 01:08
    Spanje zal er samen met de azuris zullen er een oplawaai aan geven waar je u tegen zegt. En ook ik ben een Sagan fan.
1 september 2018 07:52
Nee, ik ben de grootste Sagan fan maar de rit van gisteren is natuurlijk totaal geen graadmeter voor het komende WK. Later deze Vuelta gaan we Sagan nog wel zien klimmen, wie weet wint hij wel een heuse bergrit vanuit de vroege ontsnapping en dan zeggen we in koor. "Net op tijd in vorm voor het WK"
1 september 2018 08:34
Nou is Sagan wel gevallen in de Tour, maar daarvoor was hij goed op dreef in die etappe die Fraile won. Leek eerder in die etappe bij een klimmetje weg te zijn, maar reed er toch weer naar toe en op de steile eindklim was hij zeker verrassend goed. Ik zou 'm ook nog niet meteen afstrepen.
    1 september 2018 10:28
    Ik denk dat als je het parcours gereden zou hebben, met vooral Die Hölle, je hem al zou hebben doorgestreept als potentiële favoriet. Maar, ok.. Gekke Peter mag mij altijd verrassen.
1 september 2018 11:32
Favoriet zou ik niet zeggen, maar kan nog wel een outsider zijn.

Ben trouwens wel benieuwd wat NL gaat doen dat WK. Heel lang geleden dat we een parkoers kregen dat paste bij de kwaliteiten van onze renners. Als buiten Gesink alle toppers gaan hoor je toch bij de favorieten als land, ook al missen we traditionele afmakers die landen als Colombia, Italië en Spanje wel hebben.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.