Pidcock duikt toch later het veld in: Brit slaat Amerikaanse WB-manches over

dinsdag 31 augustus 2021 om 09:27
Pidcock duikt toch later het veld in: Brit slaat Amerikaanse WB-manches over

foto: Cor Vos (archief)

Tom Pidcock wilde aanvankelijk na het WK wielrennen op de weg in Leuven meteen de switch maken naar het veldrijden om zo deel te nemen aan de eerste wereldbekermanches in Amerika, maar de Brit zal toch pas later het veld induiken.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Vroege beslissers profiteren tijdelijk van een aantrekkelijke Early Bird-korting.

De renner van INEOS Grenadiers keek op de tweede rustdag van de Vuelta a España, tijdens een online persmoment, alvast vooruit naar de komende maanden. Aanvankelijk was het idee om na het WK wielrennen gelijk over te schakelen naar de cross, maar inmiddels zijn de plannen gewijzigd. Pidcock heeft namelijk al het hele seizoen last van zijn knie.

Zeurende kniepijn
“Het is nu eerst zaak om mijn knie in orde te krijgen. Ik heb last van tendinitis, iets wat al het hele seizoen voor een zeurende pijn zorgt. Op het WK in Leuven ga ik nog alles geven voor het best mogelijke resultaat, maar daarna wil ik mijn knie laten herstellen om dit euvel te verhelpen.” Pidcock past dus voor de Amerikaanse WB-manches in Waterloo, Fayetteville en Iowa (10, 13 en 17 oktober).

De 22-jarige alleskunner verwacht pas in december zijn rentree te maken in het veld. Pidcock hoopt dan nog op tijd in topvorm te raken voor de wereldkampioenschappen veldrijden in Fayetteville. De mannen strijden daar op 30 januari 2022 om de wereldtitel.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.