Weening focust zich op herstel richting heuvelklassiekers
foto: Marcel Koch
vrijdag 24 maart 2017 om 08:30

Weening focust zich op herstel richting heuvelklassiekers

Pieter Weening heeft opgegeven in de Ronde van Catalonië. De ervaren kracht binnen Roompot-Nederlandse Loterij kwam vroeg in de vierde etappe ten val en kon zijn weg niet meer vervolgen. De ploeg zegt op Twitter dat hij een wond aan zijn knie heeft en dat deze onderzocht gaat worden.

Weening stond voorafgaande aan de door sneeuw ingekorte vierde rit 93ste in het algemeen klassement, op ruim 23 minuten van leider Tejay van Garderen. Gisteren liet hij zich aan de voet van slotklim La Molina nog even zien met een versnelling, maar veel ruimte kreeg de Fries niet.

Update 22 maart, 22.30 uur
Pieter Weening heeft bij zijn valpartij in de Ronde van Catalonië een diepe snee in zijn knie opgelopen. Deze is onderzocht en gehecht, waarna hij terug kon keren naar het hotel. Dat meldt Roompot-Nederlandse Loterij op de website. “Op tijd herstellen voor onder andere Amstel Gold Race en Luik- Bastenaken-Luik is nu het nieuwe doel voor de Fries”, is daar ook te lezen.

Het is niet de enige tegenvaller voor de Nederlandse ploeg. Ook Sjoerd van Ginneken, Jesper Asselman en André Looij zijn ziek, zwak of misselijk en Jens Mouris moet de E3 Harelbeke missen vanwege koorts.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
23 maart 2017 15:01
Jammer voor hem. Hopelijk valt het mee en is hij snel weer fit.
23 maart 2017 16:27
Edit redactie: Off-topic. Je mening over tv-commentaar kan in het daarvoor bestemde forumtopic.
23 maart 2017 16:43
Edit redactie: Waarvan akte. Hier kan je terecht voor berichten over tv-commentaar.
23 maart 2017 19:27
Erg jammer, dan kan Roompot voor spek en bonen de koers uitfietsen.
24 maart 2017 09:23
Spijtig dat Asselman ziek is. Die was toch aardig op dreef de voorbije weken.
24 maart 2017 09:36
Ik zie Pieter graag koersen, altijd goed voor een aanvalspoging in een mooie bergrit. Hopelijk kan snel het grote mes er weer op.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.