Pieterse verslaat Alvarado en Van Empel in strijd om Nederlandse veldrittitel
foto: Cor Vos
zondag 15 januari 2023 om 14:31

Pieterse verslaat Alvarado en Van Empel in strijd om Nederlandse veldrittitel

Puck Pieterse is de nieuwe veldritkampioene van Nederland. Net na half cross reed ze weg bij Ceylin del Carmen Alvarado en Fem van Empel. Alvarado pakte zilver, het brons was voor Van Empel.

De beste start in Zaltbommel was voor Fem van Empel, een van de topfavorieten voor de overwinning. Zij gaf in de eerste ronde meteen gas op het blubberige parcours. Haar grote concurrente, Puck Pieterse, zat aanvankelijk in vierde positie en zag de Europees kampioene een gaatje slaan. De renster van Alpecin-Deceuninck moest Ceylin del Carmen Alvarado en Lucinda Brand voorbij en ging zelf in de achtervolging.

Nog in de eerste ronde volgde de aansluiting. Ook Alvarado kon haar karretje aanhaken, waardoor we met drie rensters begonnen aan de tweede ronde. Daar deelde Pieterse een prikje uit, maar Van Empel en Alvarado wisten het gat nog voor de streep weer te dichten. Ondertussen reed regerend kampioene Marianne Vos al op grote achterstand. Ze leek er even de brui aan te willen geven, maar vervolgde uiteindelijk toch weer haar weg.

De drie hoofdrolspeelsters – foto: Cor Vos

Tweede versnelling Pieterse
Vooraan bleven Alvarado, Pieterse en Van Empel bij elkaar tot halverwege de derde ronde. Op dat punt kwam er een nieuwe versnelling van Pieterse. Van Empel nam niet direct over van Alvarado, die opvallend genoeg met de renster van Jumbo-Visma samen bleef werken, ondanks dat haar ploeggenote op kop reed. Dat werk leek ze daarna bekopen, want ze moest Van Empel even laten gaan. Die wist evenwel niet echt dichterbij Pieterse te komen en zag Alvarado later ook weer terugkeren. Bij het ingaan van de slotronde was het verschil 28 seconden.

Dat bleek genoeg voor Pieterse. Ze hield stand tegenover Van Empel en Alvarado, die als tweede zou eindigden. Laatstgenoemde had Van Empel in de slotronde overboord gegooid. De Europees kampioene pakte wel het brons.

flag-nl NK veldrijden in Zaltbommel
Uitslag elite-vrouwen 
1. flag-nl Puck Pieterse (Alpecin-Deceuninck)
2. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado (Alpecin-Deceuninck) op 26s
3. flag-nl Fem van Empel (Jumbo-Visma) op 39s
4. flag-nl Denise Betsema (Pauwels Sauzen-Bingoal) op 2m16s
5. flag-nl Annemarie Worst (777) op 2m54s

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
15 januari 2023 14:47
Fenomenale Puck Pieterse is Nederlands kampioen!

De wielerwereld heeft Puck leren kennen als een getalenteerde sportvrouw, maar ook als een bevlogen, blij, sympathiek iemand. Ze straalt plezier uit.

Open en eerlijk kondigde ze gisteren voor de microfoon van de NOS aan: Ik ga winnen. En als je dat dan ook nog waarmaakt is dat toch extra speciaal.

In de voorbije race reed ze op het juiste moment weg. Fem van Empel- in het Jumbo Visma shirt- kon niet volgen. Alvarado reed dan plots een onverwacht schitterende race.

Puck Pieterse is Nederlands kampioen en dik verdiend!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.