Pinot terug in Dauphiné: “Deed al een specifieke tijdritstage”
foto: Cor Vos
vrijdag 7 juni 2019 om 15:23

Pinot terug in Dauphiné: “Deed al een specifieke tijdritstage”

Pas voor de derde keer in zijn loopbaan rijdt Thibaut Pinot het Critérium du Dauphiné. De laatste keer dat hij de rittenkoers reed was in 2016, toen hij de koninginnenrit naar Méribel won. In aanloop naar de ronde verkende hij al enkele Touretappes en deed hij een tijdritstage.

“Ik heb net een gedegen trainingsblok afgerond met verschillende trainingskampen waarin ik de Tour-etappes verkende”, vertelt Pinot in een persbericht, dat is uitgegeven door het Critérium du Dauphiné. “Ik won mijn laatste wedstrijd, de Tour de l’Ain, dus dan is het normaal dat je ontspannen en zelfverzekerd de Dauphiné ingaat. Ik lig goed op schema.”

De Fransman wordt in de rittenkoers vergezeld door onder anderen zijn landgenoten David Gaudu en Rudy Molard. Hij kruist er de degens met bijvoorbeeld Chris Froome, Jakob Fuglsang en Adam Yates. Pinot: “Mijn belangrijkste doel in het Critérium du Dauphiné is samenwerken met mijn ploeg en oog in oog staan met het sterke veld en de concurrentie die me daar staat te wachten.”

Tijdritstage
“Ik kan niet wachten om te starten, ik ga mezelf niet inhouden. Mijn plan is om aan te vallen, van voren te rijden en agressief te koersen. Ik wil winnen. Als ik dat kan, volgt het klassement vanzelf. De tijdrit wordt een van de hoogtepunten. Ik deed in mei een specifieke tijdritstage, dus ik kijk ernaar uit om te zien hoe ik me voel in een tijdrit die niet heel verschilt van de tijdrit in de Tour.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.