Ploeg Giant-Alpecin voor Parijs-Nice gebouwd rond Dumoulin
foto: Sirotti
dinsdag 1 maart 2016 om 09:20

Ploeg Giant-Alpecin voor Parijs-Nice gebouwd rond Dumoulin

Tom Dumoulin staat zondag met klassementsambities aan de start van Parijs-Nice. De kopman van Giant-Alpecin kan daarbij onder meer rekenen op de steun van Laurens ten Dam, die zijn debuut zal maken voor zijn nieuwe ploeg. Roy Curvers en Koen de Kort zijn de andere Nederlanders voor wie een plaats is ingeruimd in de achtkoppige selectie.

Hoewel Dumoulin de Koers naar de Zon heeft aangekruist als een wedstrijd waarin hij hoge ogen wil gooien, legt de ploeg hem geen druk op. “Onze blik is er in eerste instantie op gericht dat hij een goede proloog rijdt. Daarna bekijken we dag voor dag wat er mogelijk is voor het algemeen klassement”, zegt coach Aike Visbeek in een persbericht.

Dumoulin kan rekenen op de volledige steun van de ploeg. “Met de ervaring van Koen en Roy moeten we kunnen omgaan met alle verschillende omstandigheden van de koers”, zegt Visbeek. “Laurens brengt de noodzakelijke ervaring voor de bergen.”

Selectie Giant-Alpecin voor Parijs-Nice
flag-nl Tom Dumoulin
flag-nl Roy Curvers
flag-nl Laurens ten Dam
flag-de Simon Geschke
flag-cn Cheng Ji
flag-nl Koen de Kort
flag-se Tobias Ludvigsson
flag-at Georg Preidler

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
1 maart 2016 09:35
Ik ben heel erg benieuwd. Winnen lijkt mij met de aanwezigheid van mannen als Contador, Porte, Thomas en Bardet onmogelijk. But then again, hij heeft me al eens eerder verbaasd...
1 maart 2016 09:41
Inderdaad Aike: een goed begin is het halve werk, maar ik 'verwacht' op zeker een klassement. Heerlijk, ik kan niet wachten en hoop dat Laurens snel z'n goede benen terug heeft om Dumoulin bij te staan. Gros van het peloton heeft al aardig wat koersen in de benen: niet makkelijk om er dan direct te staan.
1 maart 2016 09:44
Heb het parcours goed doorgekeken. Hij hoeft er niet per sé af op de beklimmingen maar heeft vooral even baat bij opletten wanneer de anderen met de hele ploeg gaan koersen op tussenstukken, in PN kan je zo ineens verrast worden. Met name Geschke en ten Dam zullen an dem Bäk mogen.
1 maart 2016 09:57
Gelukkig voor Dumoulin gaat Cheng Ji mee.
1 maart 2016 10:20
Als hij gemotiveerd is, kan hij winnen. Parijs-Nice is zowiezo altijd een seconde-spel. En dat is geen chauvinistische uitspraak, want dit komt van een Belg ! :p
1 maart 2016 11:00
Mooie ploeg, geschke en ten dam kunnen hem zeker ondersteunen in de bergen. Als hij die 2 mannen in spanje had gehad had hij gewonnen.
1 maart 2016 11:07
Een tijdrit van slechts 6 kilometer gaat geen grote verschillen opleveren. Geef betere klimmers als Bardet en Contador daarom meer kansen om deze editie te winnen. Snap niet dat hij de tirreno niet heeft gekozen. Met 33 tijdritkilometers heeft hij daar veel meer kans.
1 maart 2016 11:10
Benieuwd naar Ten Dam in deze ploeg
1 maart 2016 11:15
@JohanP, zelfde gold voor Oman, waarin geen tijdrit zat. Vond ik ook een vreemde keuze. Lijkt erop dat hij zich focust op het klimmen en kort eindigen in alle soorten ritten. Het tijdrijden zit wel snor, zullen ze wel denken bij Giant-Alpecin. Dat is natuurlijk wel zo, maar het moet niet ten koste gaan van.

Vooralsnog vind ik het wel vreemde keuzes met het oog op de tijdrit in Rio. Als je van hem een klassementsman wil maken, snap ik het dan weer wel. Maar ik dacht dat meer iets was voor ná Rio.

@LyndaLid, in principe zou hij Thomas bergop toch wel moeten kunnen volgen?
1 maart 2016 11:23
Als Dumoulin beter in vorm is dan de anderen heeft hij een kans, zoals Westra ook ooit ver kon komen. Maar ik zie in Dumoulin nog steeds geen echte klimmer. Ik hoop ook dat hij zijn tijdrit niet gaat verwaarlozen. Laat hem eerst daar een gooi doen naar de titel op de OS en een keer wereldkampioen worden, voor hij zijn grenzen gaat verleggen.

Vooralsnog heeft hij geen enkele echt toptijdrit (OS, WK, Tour) gewonnen. Straks gooit hij zijn specialiteit deels weg (dat zie je vaak als tijdrijders meer gaan richten op klimmen) zonder een grote overwinning in zijn specialiteit. Als hij dan als ronderenner niet meer blijkt dan net top 10, heeft hij meer verloren dan gewonnen.
1 maart 2016 11:27
Hoe gaat het ondertussen met hun ziekenboeg? Niks nieuws onder de zon?
1 maart 2016 11:35
Ik denk dat ene Vasil tot nu toe erg blij is met de focus van de heren Dumoulin, Martin en Cancellara.
1 maart 2016 11:46
Waar hebben jullie het toch over? Die focus van Dumoulin ligt dit jaar echt méga uitgesproken op de OS tijdrit. Daar doet Parija-Nice toch niks aan af? In de Tirreno zit ook maar een tijdritje.

Bovendien is de tijdrit in Rio erg geschikt voor klimmersbenen, dus het lijkt me allemaal niet zo gek wat ie doet. Komt nog eens bij dat het pas Maart is (straks dan), en hij toch wel voor prijzen mag rijden voordat de Spelen er zijn?

@ scotty

Ik denk dat we Thomas op zich voorlopig nog ietsje hoger mogen inschatten toch? Volgens mij heeft Dumoulin hem nog nooit zijn hielen laten zien bergop. Thomas heeft bovendien alweer een rondje gewonnen dit jaar.
1 maart 2016 12:05
Die La Madone d'Utelle in de laatste etappe lijkt mij een zeer fijne klim voor een renner als Dumoulin. Eerder in P-N is er nog wel een Mont Brouilly. Behoorlijk pittig klimmetje waarbij hij gewoon echt de schade moet zien te beperken.
1 maart 2016 12:12
Vind het gek dat nog niemand geklaagd heeft dat een duitse ploeg met maar 1 duitse renner start, bij etixx had het niet waar geweest hoor!
1 maart 2016 12:14
Onzin dat Dumoulin met hulp van Geschke en Ten Dam de Vuelta zeker had gewonnen.

Dumoulin kan dit rondje met een beetje mazzel winnen, maar top 5 zou toch al erg knap zijn.

Wert iemand eigenlijk hoe het precies met Froome zit? Ik dacht dat hij hier samen met Thomas zou starten...
1 maart 2016 12:26
Quote:
Michael_: Vind het gek dat nog niemand geklaagd heeft dat een duitse ploeg met maar 1 duitse renner start, bij etixx had het niet waar geweest hoor!

Kinderachtige opmerking.... Giant heeft nooit gepretendeerd een Duitse ploeg te zijn, net zoals ze in het verleden niet uitsluitend een Nederlandse ploeg waren. Ze hebben namelijk altijd gezegd dat ze vooral gezien wilde worden als een internationaal georiënteerde ploeg.

Misschien dat dat bij Quick-Step ook zo is gecommuniceerd, maar die discussie laat ik graag aan de Belgische volgers over. Volgens mij was die ploeg altijd al een combinatie van Italianen en Belgen. Er zijn er nu alleen een stuk meer nationaliteiten te ontdekken, net als in de rest van het peloton.

Nationalistische ploegen zijn eerder L.-Soudal, L.-Jumbo, AG2R, FDJ, Lampre en Movistar.
1 maart 2016 13:02
Volgens mij heeft hij in de bergen niet echte knechten. Ten Dam? Het is nog lang geen juli! Ben toch benieuwd wat Dumoulin kan in dit veld.
1 maart 2016 13:23
Rhohan: Dat is net wat ik bedoelde, als etixx met weinig belgen start dan is het een schande terwijl de meeste ploegen in het peleton met internationale ploegen zitten tegenwoordig. Maar als een andere ploeg al etixx dit doet is het normaal. Soort van dubbele standaard die hier door de forumleden word aangehouden om toch maar iets negatief over ettix te kunnen zeggen.
1 maart 2016 13:29
@manuel beltran, waaruit moet die mazzel dan bestaan?
1 maart 2016 13:34
@LyndaLid, laten we eerlijk wezen, als hij voor de prijzen wil rijden, waren Andalusia en de Tirreno toch betere opties geweest? In elk geval kan hij daar 2 tijdritten winnen (proloog P-N is zeker geen zekerheid. Die is zo kort, is altijd een secondenspel).
1 maart 2016 13:35
@ Boum05: Ik vul hem ff in ...

- Pech/Uitvallen directe concurrenten
- Favorieten die twijfelen bij eventuele demarrage
- Superdag op La Madone d’Utelle
1 maart 2016 13:39
ik denk dat LTD zelf ook benieuwd is naar hoe LTD het gaat doen
1 maart 2016 13:49
Ik had toch graag sterke beer Andersen PN zien rijden, al was het enkel voor 3 top 10 plaatsen in de vlakke ritten...
Arndt zal wel de spurter zijn in TA, dus waarom niet gokken? Is ook iemand die in mijn ogen in lastigere ritten bij Dumoulin kan blijven, mss oordelen ze te jong en te onervaren. En had je De Kort in de trein voor Arndt kunnen zetten samen met Veelers weer automatismen opbouwen voor eventueel tour met Degenkolb?
1 maart 2016 14:47
@sebas, jouw definities heeft toch niets met masselen te maken, dat is gewoon de wedstrijd.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.