Ploeg Giant-Alpecin voor Parijs-Nice gebouwd rond Dumoulin
foto: Sirotti
dinsdag 1 maart 2016 om 09:20

Ploeg Giant-Alpecin voor Parijs-Nice gebouwd rond Dumoulin

Tom Dumoulin staat zondag met klassementsambities aan de start van Parijs-Nice. De kopman van Giant-Alpecin kan daarbij onder meer rekenen op de steun van Laurens ten Dam, die zijn debuut zal maken voor zijn nieuwe ploeg. Roy Curvers en Koen de Kort zijn de andere Nederlanders voor wie een plaats is ingeruimd in de achtkoppige selectie.

Hoewel Dumoulin de Koers naar de Zon heeft aangekruist als een wedstrijd waarin hij hoge ogen wil gooien, legt de ploeg hem geen druk op. “Onze blik is er in eerste instantie op gericht dat hij een goede proloog rijdt. Daarna bekijken we dag voor dag wat er mogelijk is voor het algemeen klassement”, zegt coach Aike Visbeek in een persbericht.

Dumoulin kan rekenen op de volledige steun van de ploeg. “Met de ervaring van Koen en Roy moeten we kunnen omgaan met alle verschillende omstandigheden van de koers”, zegt Visbeek. “Laurens brengt de noodzakelijke ervaring voor de bergen.”

Selectie Giant-Alpecin voor Parijs-Nice
flag-nl Tom Dumoulin
flag-nl Roy Curvers
flag-nl Laurens ten Dam
flag-de Simon Geschke
flag-cn Cheng Ji
flag-nl Koen de Kort
flag-se Tobias Ludvigsson
flag-at Georg Preidler

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
1 maart 2016 15:31
Hopelijk kan Dumoulin (of iemand anders) de nul wegpoetsen in P-N.
1 maart 2016 15:45
@ Boum05: tuurlijk, het is maar welke naam je eraan wilt geven joh ..
1 maart 2016 15:48
Top-10 is prima met het oog op de lange termijn.
1 maart 2016 22:38
@MP
Het is al een tijdje bekend (een week of drie) dat Froome niet start in PN. Dat Cyclingfever het niet aanpast, is opvallend. Aan de andere kant levert dat zo nu en dan spelvoordeel op.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.