Plugge: “Geen van onze renners rijdt met een attest”
Richard Plugge - foto: Cor Vos (archief)
donderdag 30 mei 2019 om 11:20

Plugge: “Geen van onze renners rijdt met een attest”

Bij Jumbo-Visma rijden geen renners met attesten. Dat bevestigde ploegmanager Richard Plugge tegen het AD. Een attest is een schriftelijke verklaring waarmee je middelen of medicijnen wel mag gebruiken, ondanks dat ze op de dopinglijst staan.

“Geen van onze renners rijdt met een attest”, vertelt Plugge. “Al jaren: nul attesten. Als iemand zo ziek is dat hij een attest nodig heeft om medicijnen te gebruiken, dan zeggen wij: start maar niet. Dat is ons beleid. Wij zijn tegen misbruik van medicijnen en we willen ook de gezondheid van renners niet op het spel zetten.”

Vergrootglas
Plugge reageert daar onder meer op na de ophef rondom kopman Primoz Roglic, die vragen kreeg nadat de Sloveense invloed in Operation Aderlass bekend werd. “Iedere leider in een grote ronde wordt met een vergrootglas bekeken. En zeker als je uit een ander land komt dan het land waarin je rijdt”, vertelt de manager, die ook bereid is om vermogenswaardes van Roglic – na overleg met de Sloveen – te delen met de buitenwereld.

“We doen er alles aan om te voorkomen dat er renners bij ons de fout in gaan. We testen, checken bloedwaardes, we praten veel met renners. Voordat we ze aannemen en als ze bij ons in dienst zijn. We zoeken iedereen uit: waar komt ie vandaan, welke linkjes heeft ‘ie. We besteden er veel tijd en aandacht aan. De cultuur bij ons is: dat doen we niet”, aldus Plugge.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.