Pogacar ontsnapt ternauwernood aan val: “Met mijn vuist een hek geraakt”
foto: Cor Vos
zondag 3 juli 2022 om 10:21

Pogacar ontsnapt ternauwernood aan val: “Met mijn vuist een hek geraakt”

Tadej Pogačar kwam zaterdag in de finale van de tweede etappe naar Nyborg met de schrik vrij. De tweevoudige Tourwinnaar wist in de laatste drie kilometer maar net een massale valpartij te ontwijken, al kwam hij ook niet helemaal ongeschonden uit de strijd. De kopman van UAE Emirates raakte namelijk een hek met zijn vuist.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Sloveen, de nummer drie in het voorlopige klassement, kwam in de finale van de tweede etappe dus zeer goed weg. De grote favoriet voor de Tourzege kwam slechts als 152ste over de streep, maar werd vanwege de grote valpartij in de laatste drie kilometer in dezelfde tijd geplaatst als ritwinnaar Fabio Jakobsen. “Ik kon maar net iemand ontwijken, maar heb met de knokkels van mijn vuist wel een hek geraakt.”

“Het ziet er nu wel een beetje uit alsof ik heb gevochten”, kan de 23-jarige renner nog lachen. Maar dan op een serieuze toon: “Renners die op kop rijden van het peloton en door hun beste krachten heen zijn, laten zich bij wind tegen altijd erg traag uitzakken. Dat is erg gevaarlijk. Ik kon er maar net eentje ontwijken.”

De schade lijkt op het eerste gezicht dus mee te vallen voor Pogačar. “Mijn lichaam lijkt in orde, al moeten we het nog afwachten. Dit laat zien dat je in een Tourpeloton altijd aandachtig moet zijn. Ik hoop dat de jongens die ten val kwamen, ook allemaal nog heel zijn”, besluit de Sloveen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.