Pogacar mist deel voorbereiding op Luik door overlijden schoonmoeder
foto: Cor Vos
vrijdag 22 april 2022 om 08:46

Pogacar mist deel voorbereiding op Luik door overlijden schoonmoeder

Tadej Pogačar kent geen ideale voorbereiding richting Luik-Bastenaken-Luik. De Sloveense titelverdediger vloog deze morgen wegens privéomstandigheden terug naar zijn thuisland Slovenië. Zijn deelname aan ‘La Doyenne’ komt echter niet in gevaar.

De renner van UAE Emirates is in Slovenië om zijn verloofde Urška Žigart bij te staan. De 25-jarige renster van BikeExchange-Jayco is in haar thuisland wegens familiale omstandigheden. UAE Emirates en Team BikeExchange geven, uit privacyoverwegingen, geen verdere informatie.

Pogačar zal vrijdag dus niet aan de parcoursverkenning van zijn team UAE Emirates deelnemen en de persconferentie bijwonen, maar keert zaterdag in principe terug naar België om dan zondag (als topfavoriet) aan Luik-Bastenaken-Luik deel te nemen. (donderdag 21 april, 16.28 uur)


Update – Urška Žigart rouwt om overleden moeder

Triest nieuws uit de familie Pogačar-Žigart, want de moeder van Urška Žigart is overleden. “Het leven is niet altijd eerlijk”, schrijft ze op sociale media. “Met groot verdriet en met pijn in het hart deel ik vandaag dit nieuws met jullie. Mijn moeder was mijn beste vriendin en de belangrijkste persoon in mijn leven.”

Pogačar is donderdag naar Slovenië vertrokken om zijn partner bij te staan. Hij zal een groot deel van de voorbereiding op Luik-Bastenaken-Luik missen, maar waarschijnlijk zaterdag terugkeren om zondag te starten in Luik. (vrijdag 22 april, 08.46 uur)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.