Polanc verovert roze trui: “Een van de hoogtepunten uit mijn carrière!”
foto: LaPresse
donderdag 23 mei 2019 om 17:53

Polanc verovert roze trui: “Een van de hoogtepunten uit mijn carrière!”

UAE Emirates zag vandaag Valerio Conti ten onder gaan, maar de WorldTour-ploeg wist alsnog de roze trui te behouden. Met dank aan Jan Polanc, die onderdeel uitmaakte van de vroege vlucht. “Dit is een van de hoogtepunten uit mijn carrière!”, zo straalde de Sloveense klimmer na afloop.

De 27-jarige Polanc – in het verleden al eens ritwinnaar op de Etna – zag Cesare Benedetti de etappe winnen, maar zelf was hij ook dolblij met het veroveren van de leiderstrui. “Het plan was ook om mee te gaan in de vroege ontsnapping, zodat we makkelijker de koers konden controleren.”

“Bovendien konden we dan het roze behouden indien Valerio een slechte dag had. Ik dacht persoonlijk ook aan de ritzege, maar iedereen keek naar mij om op kop te rijden. Dat heb ik dan ook gedaan. Ik ben blij met wat ik nu heb”, aldus Polanc, die uiteindelijk moest passen op de steile Via Principi d’Acaja.

De aanvalslustige klimmer heeft in het klassement nu een voorsprong van ruim vier minuten op zijn landgenoot Primož Roglič. Het is maar de vraag of Polanc morgen de roze trui kan behouden, aangezien de renners finishen op 2245 meter hoogte.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.