Kometa schuift door als hoofdsponsor talentenploeg Contador
foto: Sirotti
maandag 26 november 2018 om 14:00

Kometa schuift door als hoofdsponsor talentenploeg Contador

Update Alberto Contador heeft na het stoppen van Polartec een nieuwe hoofdsponsor gevonden voor zijn opleiding. Voormalig co-sponsor Kometa doet een extra duit in het zakje en wordt in 2019 de hoofd- en naamsponsor van de talentenploegen van Contador.

Polartec stopt sponsoring ploeg Alberto Contador (23 november, 8.55 uur)

Alberto Contador moet op zoek naar een nieuwe sponsor voor zijn opleidingsploegen. De Amerikaanse kledingproducent Polartec heeft besloten te stoppen met het sponsoren van de Alberto Contador Foundation, waaronder onder meer zijn Continentale opleidingsploeg Polartec-Kometa valt.

Contador begon het project in 2013 met een junioren ploeg, later werd daar een beloftenploeg (U23) en de Éboli Cycling School in zijn woonplaats Pinto aan toegevoegd. Nadat Contador vorig jaar zijn profcarrière beëindigde werd ook de Continentale ploeg Polartec-Kometa gestart. De sportieve leiding van die ploeg is in handen van Ivan Basso.

“We zijn Polartec zeer dankbaar voor hun vertrouwen de afgelopen jaren”, zegt Francisco Javier Contador, manager van de ploeg en broer van Alberto, in een persbericht. “Het is voor ons heel belangrijk geweest om met zo’n merk te kunnen samenwerken. Het heeft ons werk makkelijker gemaakt en ik weet zeker dat onze wegen in de toekomst opnieuw zullen kruisen.”

Polartec was sinds 2016 als naamsponsor aan de teams verbonden. Dit jaar samen met de Italiaanse voedselproducent Kometa. Met Kevin Inkelaar stond er dit jaar één Nederlander onder contract bij de Spaanse Continentale ploeg. In het najaar reed hij enkele koersen als stagiair bij Roompot-Nederlandse Loterij. Volgend seizoen rijdt hij voor de opleidingsploeg van FDJ.

Update – Kometa schuift door als hoofdsponsor talentenploeg Contador (26 november, 14.00 uur)

De oude co-sponsor Kometa is de nieuwe hoofdsponsor van de ploeg-Contador. Dat heeft de Fundación Contador bekendgemaakt. De continentale formatie zal vanaf 1 januari door het leven gaan als Kometa, een Italiaans voedingsbedrijf dat gespecialiseerd in vleeswaren. Naast de hoofdmacht beschikt de opleiding van El Pistolero ook nog een juniorenploeg. Daarnaast zal fietsenmerk Trek een belangrijke geldschieter blijven van het project.

“Dat Kometa onze sponsor wordt, is geweldig nieuws”, zegt Alberto Contador in het persbericht. Onder meer zijn broer Francisco Javier Contador en oud-ploegmaat Ivan Basso hebben ook een rol binnen de ploeg. “Dit laat ons toe om verder te groeien met onze manier van werken. Het consolideert het project, we kunnen de toekomst nu met groot optimisme en gezonde ambitie tegemoet kijken.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
23 november 2018 10:01
Is er al iets bekend over een nieuwe sponsor?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.