“Professioneel veldrijden houdt ook na verstrengde corona-maatregelen stand”

“Professioneel veldrijden houdt ook na verstrengde corona-maatregelen stand”

© Cor Vos

vrijdag 30 oktober 2020 om 20:35

Elk weekend cross. Enkel voor dames en heren profs (en betere beloften), zonder publiek, op een afgesloten terrein en met respect voor de geldende coronamaatregelen. Zo was het deze week beslist en die regels blijven onveranderd, ook met de verstrengde lockdown die vrijdagavond in België werd aangekondigd.


Het heeft uiteraard veel te maken met de ethische verantwoording die Vlaams minister van Sport Ben Weyts  het veldrijden toedicht.  Daarbij wordt het sociaal-maatschappelijke belang van het veldrijden benadrukt. “Het is voor de mensen een houvast in deze donkere tijden. De cross geeft ze tijdens het weekend iets om naar uit te kijken op televisie”, vertelde Christophe Impens van Golazo eerder deze week.

En dat zou ook na de verstrengde maatregelen zo blijven. “Volgens mijn laatste info wijzigt er niets voor professionele sport, en dus alles van het laatste MB van 28/10/2020 blijft geldig”, zegt Impens aan WielerFlits. “Namelijk organiseren volgens een streng protocol en uiteraard zonder publiek op de evenementen. We gaan er proberen voor te zorgen om een lichtpuntje te zijn in deze toch wel duistere tijden. Cyclocross van de bovenste plank zal voor wat verstrooiing zorgen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair