Puck Pieterse strandt op vierde plaats in Wereldbeker MTB Nove Mesto, winst Ferrand-Prévot
foto: Bartek Wolinski/Red Bull Content Pool (archief)
zondag 26 mei 2024 om 11:42

Puck Pieterse strandt op vierde plaats in Wereldbeker MTB Nove Mesto, winst Ferrand-Prévot

Puck Pieterse heeft Pauline Ferrand-Prévot niet kunnen verslaan in de Wereldbeker mountainbike in Nove Mesto. De Nederlandse ging voortvarend van start in Tsjechië, maar viel in het tweede deel van de race stil en eindigde zo nog buiten de top-3. De winst ging overtuigend naar de Franse wereldkampioene. Pieterse strandde op de vierde plaats.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In de shorttrack-race van zaterdag wist Puck Pieterse na een valpartij nog knap vijfde te worden, maar in de Cross Country-wedstrijd moest ze dat proberen te voorkomen. De Europese kampioene kende een goede start, net als haar grote concurrente Pauline Ferrand-Prévot. De Française nam in de eerste ronde al meteen een voorsprong, waardoor Pieterse moest achtervolgen.

De wereldkampioene had even 12 seconden voorsprong, maar Pieterse gaf niet op. Toch kon de Amersfoortse niet het gat dichten. De voorsprong van Ferrand-Prévot groeide halverwege de wedstrijd al tot meer dan een halve minuut, en niets wees op een ineenstorting van de kopvrouw van INEOS Grenadiers. Achter haar raakte Pieterse dan weer haar ritme kwijt.

Pieterse herpakt zich na inzinking
Op die manier konden Alessandra Keller, Laura Stigger en Haley Batten in de vierde ronde (van de zes) aansluiten bij Pieterse. De Europese kampioene had zichzelf wat opgeblazen en zag de Zwitserse, de Oostenrijkse, de Amerikaanse van haar wegrijden. De top-3 raakte zo uit zicht voor Pieterse. Batten en Keller mochten naast Ferrand-Prévot staan op het podium, terwijl de renster van Alpecin-Deceuninck zich herpakte en nog wel vierde werd.

Overigens ontbrak Jenny Rissveds. De Zweedse, tijdens de eerste twee Wereldbekers van het jaar in Brazilië eerste en tweede, was in de shorttrack-race te hard ten val gekomen om te starten.


UCI Mountainbike World Series 2024, Nove Mesto
Uitslag vrouwen
1. flag-fr Pauline Ferrand-Prévot
2. flag-us Haley Batten op 1m02s
3. flag-ch Alessandra Keller op 1m31s
4. flag-nl Puck Pieterse op 1m44s
5. flag-at Laura Stigger op 1m47s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.