Nairo Quintana bevestigt deelname Vuelta
foto: Sirotti
maandag 3 augustus 2015 om 11:12

Nairo Quintana bevestigt deelname Vuelta

De Spaanse ploeg Movistar heeft bevestigd dat Nairo Quintana van start zal gaan in de Ronde van Spanje. De nummer twee van de Tour de France zal in nationale ronde van Spanje onder andere het gevecht aangaan met Vincenzo Nibali en waarschijnlijk ook Tour de France-winnaar Chris Froome.

Ook ploegmaat Alejandro Valverde, derde in de Tour, zal op 22 augustus aan de start Puerto Banús verschijnen. De Spanjaard won Vuelta in 2009 en heeft zes keer op het eindpodium gestaan. De volledige Vuelta-selectie van de ploeg van Eusebio Unzué wordt over enkele dagen bekendgemaakt.

RIDE Magazine
37 Reacties
Sorteer op:
3 augustus 2015 13:23
@chefspijker Geloof er niets van dat de Vuelta al beslist zal zijn na de etappe van maandag 7.9.2015.
3 augustus 2015 13:26
De voorlaatste etappe is zwaar genoeg om de beste klimmer van de Vuelta nog een kans te geven om cruciaal verschil te maken.
3 augustus 2015 13:30
@vlek maar eindigt niet bergop. Nibali in vorm knalt die afdaling in.
3 augustus 2015 13:36
Ik denk dat aan het eind van een ronde de kans groot is dat de sterkste van de klimmer ook dicht tegen de beste dalers onder de klimmer aan zal zitten. Ik heb net een Tour gezien met behoorlijk veel afdalingen die geschikt werden geacht om verschil te maken, heb ook pogingen gezien van erkende dalers, maar uiteindelijk kwamen de beste klimmers nooit onder druk te staan. Ik verwacht dat dit in de Vuelta niet heel anders gaat zijn en een voorsprong op de klim in de afdaling niet zomaar even dichtgereden gaat worden.
3 augustus 2015 13:43
De combi Giro-Tour lukt eigenlijk niemand meer tegenwoordig om in beiden top te zijn.. De combi Tour- (die nog stressvoller en zwaarder is dan de Giro) Vuelta zou dan wel gaan? Is het niet raar als de tour mannen daar in week 3 iedereen eraf rijden? Of is het beter te combineren dan Giro-Tour?
3 augustus 2015 14:01
@Puntnl,
De laatste keer dat iemand de Tour en de Vuelta in 1 seizoen won is anders ook al heel lang geleden hoor. Het verschil is dat de Tour het belangrijkste evenement en iedereen daar naar toewerkt. Voor de Tour een Giro rijden waar je mee doet voor het klassement is gewoon geen ideale voorbereiding.

Een klassement rijden in de Tour is ook geen ideale voorbereiding voor de Vuelta, maar de Vuelta is niet belangrijker dan de Tour, daarom heb je nu (zoals elk jaar) een aantal toppers uit het klassement van de Tour die nog overwegen om de Vuelta er aan vast te plakken.
3 augustus 2015 14:31
@Purito: zou top zijn, maar dat zie ik niet snel gebeuren aangezien Landa dan heel wat vijanden maakt. Hoewel hij daar natuurlijk schijt aan kan hebben.

Het interessante van deze Vuelta is of de renners voor de toekomst (Quintana, Landa en ook wel Aru) hun eigen ploeggenoten pijn gaan doen. Voor Spanjaarden is de Vuelta wat de Giro voor Italianen is, dus een Valverde zal het waarschijnlijk niet leuk vinden als hij kapot wordt gereden door Quintana. Nibali daarentegen zal (als hij in vorm is) niet onderdoen voor Aru. Ik kijk zeker uit naar deze Vuelta, nu nog hopen dat Froome ook mee doet.
3 augustus 2015 14:39
@Snoep & Puntnl
Sterker nog, sinds the Vuelta is verplaatst (1995) heeft nog nooit iemand zowel de Tour en Vuelta gewonnen.
Daarvoor volgens mijn alleen Hinault en Anquetil (en in de tijd van Anquetil was de Vuelta natuurlijk "maar" 2 weken).
3 augustus 2015 14:48
'Voor Spanjaarden is de Vuelta wat de Giro voor Italianen is'

:)
3 augustus 2015 15:58
De giro/tour combi was voor contador lastig omdat hij in de tour frisse tegenstanders trof. De favorieten voor de vuelta (froome, quintana, valverde, nibali, v garderen, rodriguez) hebben allemaal al de tour in de benen en dan is het makkelijker om dan ook de 2e ronde te winnen als je tegenstanderd net zo moe zijn als jij. Contador had dat niet. Denk zelfs dat de frisse mannen als aru, landa en pozzovivo niet tegen deze mannen opgewassen zijn
3 augustus 2015 16:01
Ben bang dat TLJ, afgezien van wellicht LtD, weinig zal gaan laten zien in de komende Vuelta.
4 augustus 2015 20:05
LTJ is dan ook het Europcar van dit seizoen. Erg zwakke ploeg voor alle WT wedstrijden. Hebben echt versterkingen nodig of betere ploegleiders....

Om te reageren moet je ingelogd zijn.