Dolblije Pelayo Sánchez: “Was al heel de Giro energie aan het sparen voor deze rit”
foto: Cor Vos
donderdag 9 mei 2024 om 17:16

Dolblije Pelayo Sánchez: “Was al heel de Giro energie aan het sparen voor deze rit”

Pelayo Sánchez is de verrassende winnaar van etappe zes in de Giro d’Italia. De Spaanse renner van Movistar versloeg Julian Alaphilippe en Luke Plapp op knappe wijze. “Ik kon hen niet lossen, dus moest ik op mijn sprint vertrouwen”, vertelde Sánchez na afloop in het flashinterview.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik besef echt nog niet dat ik een etappe in de Giro heb gewonnen”, opende Sánchez het interview. “Dit is geweldig, ik heb hier geen woorden voor. Ik heb heel de Giro energie zitten sparen voor deze rit. Dit zat dus al een tijd in mijn hoofd, maar ik had nooit gedacht dat dit mogelijk zou zijn.”

Na een zeer zware openingsfase kwam Sánchez in een grote vroege vlucht terecht. “Ik probeerde geduldig te zijn en kalm te blijven. Op het einde bleven alleen Plapp, Alaphilippe en ik over. Ik probeerde hen te lossen, maar dat lukte niet. Ik moest het dus in de sprint doen. Gelukkig lukte dat”, sloot de Spanjaard af met een brede glimlach.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.