Quintana blij met rustdag in Giro d’Italia
maandag 19 mei 2014 om 15:49

Quintana blij met rustdag in Giro d’Italia

nairo quintana

foto: Sirotti

Nairo Quintana is maar wat blij met de rustdag vandaag in de Giro d’Italia. De Colombiaan kan de rust goed gebruiken om te herstellen van de massale valpartij in de zesde rit naar Montecassino. Door de valpartij heeft Quintana tot nu toe weinig indruk weten te maken. “Van de blessures die ik opliep, ondervind ik vooral hinder aan mijn bil”, zei hij tegen Cyclingnews.

“Het doet pijn wanneer ik moet reageren op aanvallen. Het is duidelijk dat de blessures een impact hebben en ik voel mij niet zo goed als ik zou willen. De rustdag komt net op tijd, ik hoop dat ik goed kan recupereren”, aldus de Colombiaan.

Ondanks de blessure kijkt Quintana met vertrouwen naar de komende etappes: “Ik sta nog steeds in de buurt van de favorieten. Ik heb alleen tijd verloren in de etappe naar Montecassino.” In de rit van gisteren, met aankomst in Sestola, finishte de klimmer in de groep der favorieten. “Mijn benen voelden niet supergoed aan en het was onmogelijk om Pozzovivo te volgen. Hij maakt echt indruk bergop. Hij heeft tijd gepakt, maar ik hoop dat het niet te belangrijk is.”

In het algemeen klassement staat Quintana één plek onder Wilco Kelderman, op plaats negen met een achterstand van 1:45 minuut op klassementsleider Cadel Evans.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.