RadioShack bindt Nizzolo en Popovych een jaar langer
dinsdag 28 augustus 2012 om 13:02

RadioShack bindt Nizzolo en Popovych een jaar langer

foto: Sirotti

Yaroslav Popovych en Giacomo Nizzolo hebben hun contract bij RadioShack-Nissan-Trek verlengd tot 2014. Het jonge sprinttalent en de ervaren klimknecht toonden zich content met hun langere verblijf onder de vleugels van Johan Bruyneel.

“Dit team voelt als een tweede familie voor mij”, aldus een blije Popovych, die al jaren onder de leiding van Bruyneel rijdt. “Ik voel me erg goed hier, dus is er geen reden om te veranderen. Hoewel ik de ploegentijdrit op het WK nog op mijn agenda heb staan, heb ik de kopmannen in de klassiekers en de Tour zo goed kunnen helpen dat ik nu al van een geschikt jaar mag spreken.”

Ook de 23-jarige Nizzolo, een tweedejaars prof die dit jaar zijn grote doorbraak beleeft, voelt zich op zijn plaats. “Ik ben blij dat ik bij het team kan blijven waar ik de kans heb gehad te groeien als renner. Mijn overwinningen in de afgelopen weken (in de Tour du Poitou Charentes en de Eneco Tour, red.) waren geruststellend voor alle partijen. Sommige won ik door goede steun van het team, voor sommige moest ik zelf mijn weg naar de finish vechten. Maar dat is het leven van een sprinter”, besluit de winnaar van de Ronde van Wallonië.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.