Rafal Majka mikt op podium in de Giro d’Italia
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 4 december 2019 om 11:21

Rafal Majka mikt op podium in de Giro d’Italia

Rafał Majka eindigde vier jaar geleden op het podium van de Vuelta a España, maar sindsdien moest de Poolse klimmer genoegen nemen met enkele top 10-noteringen in grote rondes. De renner van BORA-hansgrohe hoopt in 2020 echter weer op een uitschieter. “Ik ga voor het podium in de Giro d’Italia”, zo citeert het Poolse Rowery.org.

De inmiddels 30-jarige Majka kijkt tevreden terug op het afgelopen wielerseizoen, na zesde plaatsen in de Giro en Vuelta. “Ik ben heel erg blij met mijn seizoen, zeker na een paar lastige jaren. Ik heb laten zien dat ik kan wedijveren met de beste renners ter wereld. Ik had in de Vuelta zelfs iets hoger kunnen mikken”, zo vertelt de renner.

“Ik zal volgend jaar mijn best doen om te strijden voor een podiumplek. Mijn droom is om een podiumplek te halen in de Giro, aangezien het een zeer speciale wedstrijd is.” Majka zal overigens niet de absolute kopman zijn binnen BORA-hansgrohe, aangezien de Duitse WorldTour-ploeg ook rekent op sprinters Peter Sagan en Pascal Ackermann.

Een ding is zeker: BORA-hansgrohe zal met een bijzonder sterke ploeg aan de start staan van de Ronde van Italië. Want naast Sagan, Ackermann en Majka heeft ook Maximilian Schachmann laten weten deel te nemen aan de Italiaanse ronde. “Maar ik richt me vooral op de Olympische Spelen. Dat is het grote doel”, aldus de Duitse kampioen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.