zaterdag 1 juli 2023 om 15:26

Ramon Sinkeldam reist zonder koffer naar de Tour de France: “Ik hoop dat-ie nog komt!”

Video Ramon Sinkeldam is momenteel actief in de Tour de France, maar de renner van Alpecin-Deceuninck moet het voorlopig stellen zonder reiskoffer. Hoe zit dat? “Ze staan nog in Amsterdam, die koffers”, vertelde hij voor de start van de eerste etappe tegen WielerFlits.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Niet alleen die van mij, maar ook die van Teunissen en nog een paar jongens”, aldus Sinkeldam, die afgelopen week vanuit Schiphol naar Bilbao vloog voor het Grand Départ. Zijn koffer is echter niet op de vlucht gekomen en staat nog altijd op de luchthaven. “Ik heb niet het gevoel dat er veel gebeurd, maar ik ben een van de velen.”

Wat mist Sinkeldam het meest uit zijn koffer? “Eigenlijk heb je niet iets echt heel hard nodig, maar het is wel ongemakkelijk. We hebben natuurlijk wel wat kleding. Als wielrenner leer je als eerste dat je je koersschoenen in je handbagage moet hebben. Maar ik had nieuwe schoenen voor de Tour. Die wil je testen met de nieuwe schoenplaatjes, dat kan dan al niet. Ik rijd nu met grijze schoenen, helaas”, zei hij met een lach. “Nee, maar dat soort kleine dingen. Je toilettas, je beugeltje in de nacht. Dat soort dingetjes.”

Sinkeldam weet niet hoe het probleem zich nu precies op gaat lossen. “In principe moeten ze die koffer opzoeken en doorsturen. Maar we vlogen met Vueling (Airlines, red.), dat is in principe niet de partij die het meeste zijn best doet. Het is heel vervelend, maar ik hoop dat-ie de komende dagen nog terechtkomt!”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.