Rebellin erg ambitieus over zijn comeback
vrijdag 4 februari 2011 om 12:48

Rebellin erg ambitieus over zijn comeback

Op zijn 39e is Davide Rebellin vastberaden om een succesvolle comeback te maken in het peloton. De Italiaan, die op 28 april opnieuw mag koersen na een dopingschorsing, is van plan om te tonen dat hij nog steeds niet versleten is. “Ik wil bewijzen dat je zelfs op je 40e nog een grote klassieker kan winnen”, zegt hij in La Stampa.

“Ik wil zelf kiezen wanneer ik een punt achter mijn carrière zet”, motiveert Rebellin, die op de Olympische Spelen van 2008 zilver pakte maar een half jaar later werd geschorst en zijn medaille moest afstaan, zijn comeback. “En ik wil vooral dat de mensen een goede herinnering overhouden aan mij.”

In 2004 won Rebellin de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl én Luik-Bastenaken-Luik. Vooral de heuvelklassiekers staan dan ook hoog op zijn verlanglijstje. “Maar ik droom ook van de Ronde van Vlaanderen, die ik nog nooit heb gereden, en van de Ronde van Lombardije”, luidt het verrassend.

Daarvoor moet hij dan wel onderdak vinden bij een grote ploeg. “Binnenkort al teken ik mijn contract”, zegt Rebellin. “Er zijn nog twee mogelijkheden waartussen ik twijfel, en één daarvan maakt deel uit van de WorldTour.”

Hij blijft trouwens ontkennen ooit Cera tot zich te hebben genomen. “Ik heb nooit Cera genomen. Als ik me echt gedopeerd had, dan zou ik nooit naar de Olympische Spelen zijn gegaan. Ik ben niet dom, ik wist echt wel dat bepaalde producten al konden worden opgespoord op dat moment.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.