Rein Taaramaë zegeviert in Tour du Doubs
zondag 14 september 2014 om 16:11

Rein Taaramaë zegeviert in Tour du Doubs

Rein Taaramäe

foto: Sirotti

Rein Taaramaë heeft de Tour du Doubs gewonnen. De Estse klimmer kwam alleen over de streep in Pontarlier. Angelo Tulik eindigde op de tweede plek. Jean-Luc Périchon kwam als derde over de finishlijn.

Na veertig kilometer wedstrijd reden er vijftien renners weg uit het peloton. De bekendste namen hiervan waren Rein Taaramaë (Cofidis), Alexis Vuillermoz en Mickaël Cherel (AG2R), Thibaut Pinot (FDJ.fr) en Davide Rebellin (CCC Polsat). Het peloton liet echter niet makkelijk begaan en het verschil schommelde lang tussen de vijftig seconden en de twee minuten en vijftien seconden.

Met nog veertig kilometer te gaan demarreerde Pinot uit dit groepje en hij kreeg zes man mee: Rebellin, Vuillermoz, Taaramaë, Théo Vimpère (Big Mat-Auber 93), Pierre-Luc Périchon (Bretagne Séché) en Angelo Tulik (Europcar). Met nog 25 kilomter te gaan hadden ze vijftig seconden voorsprong op hun voormalige medevluchters en twee en een halve minuut op het peloton.

Op tien kilometer van het einde lag nog een pittig klimmetje, de Montée de Larmont. Hierop reed Taaramaë weg bij zijn vluchtgenoten en soleerde hij naar de zege in de Franse wedstrijd.

Tour du Doubs 2014 (1.1)
Uitslag: Morteau – Pontarlier (185 km)

1. flag-ee Rein Taaramaë (Cofidis)
2. flag-fr Angelo Tulik (Europcar)
3. flag-fr Pierre-Luc Périchon (Bretagne Séché Environment)
4. flag-fr Thibaut Pinot (FDJ.fr)
5. flag-fr Alexis Vuillermoz (AG2R La Mondiale)
6. flag-it Davide Rebellin (CCC Polsat Polkowice)
7. flag-fr Théo Vimpère (Big Mat-Auber 93)
8. flag-fr Stéphane Rossetto (Big Mat-Auber 93)
9. flag-fr Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale)
10. flag-fr Julien Simon (Cofidis)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.