Remco Evenepoel viel zwaar in Noorwegen, maar krijgt groen licht om te starten
foto: Cor Vos
woensdag 29 mei 2019 om 10:57

Remco Evenepoel viel zwaar in Noorwegen, maar krijgt groen licht om te starten

Remco Evenepoel is gisteren in volle finale van de eerste rit in de Tour of Norway ten val gekomen. De jonge Vlaams-Brabander kon de rit wel uitrijden.Deze morgen kreeg hij een laatste check-up van de medische staf én groen licht. Hij mag straks opnieuw van start.

Voor het Deceuninck-Quick-Step-talent was het gisteren in de openingsrit van de Tour of Norway werkendag. Samen met Tim Declecq en Peter Vakoc organiseerde Evenepoel de achtervolging op de vroege vluchters. Op tien kilometer van de finish was de hergroepering een feit.

Kopman Hodeg werd vervolgens naar voren gebracht door Davide Martinelli en Yves Lampaert, maar net voor hij zijn sprint wilde aangaan, werd de jonge Colombiaan ingesloten en geraakte zo niet aan spurten toe. Ondertussen was wel een valpartij gebeurd in het peloton. Eentje die ook Remco Evenepoel niet kon ontwijken. Hij smakte zwaar tegen het asfalt.

“Helm redde mijn leven”
“Remco kon de rit nog wel uitrijden”, staat te lezen op de website van de ploeg. “Hij hield gelukkig geen serieuze kwetsuren over aan zijn tuimelperte. De medische staf van de ploeg onderzoekt hem morgenvoormiddag (vandaag, red) voor de start van de tweede rit nog eens extra.”

Evenepoel zelf postte een foto van zijn gebroken helm op zijn social media: “Deze helm redde vandaag mijn leven”, schreef hij erbij. “Alweer een bewijs dat je bij elke fietstocht je helm moet dragen.”

UPDATE 11u05: Evenepoel kan vandaag gewoon van start!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.