Renners CRO Race na finish onderuit door overstekende man
foto: Cor Vos
woensdag 2 oktober 2019 om 18:09

Renners CRO Race na finish onderuit door overstekende man

Matej Mohorič, Alexander Edmondson en Mattia Frapporti zijn na afloop van de tweede rit van de CRO Race hard onderuit gegaan, nadat een man plots de aankomstzone overstak. Net daarvoor was Eduard Michael Grosu winnend over de finish gekomen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Nog tijdens de tweede etappe naar havenstad Zadar zorgde een massale valpartij ervoor dat veel renners in een klap kansloos waren voor de dagzege, maar ook na de finish waren de problemen niet voorbij. Terwijl ritwinnaar Eduard Michael Grosu zijn overwinning vierde, rende plots een man om nog onduidelijke redenen achter de Roemeen aan.

Dat kort daarna ook de andere renners over de aankomstlijn kwamen, leek hij over het hoofd te hebben gezien. Bij het uitrijden botste Mattia Frapporti vol op de rug van de overstekende man, waardoor ook Alexander Edmondson ten val kwam. Door de wegvliegende fiets van Frapporti en op het gladde wegdek ging ook Matej Mohorič tegen de vlakte.

Mitchelton-Scott meldde na afloop dat Edmondson problemen bespaard zijn gebleven, doordat hij in een plas water terechtkwam. Frapporti liep een zichtbare hoofdwond op, terwijl Mohorič lang op de grond bleef liggen. Er is nog niets bekend over mogelijke verwondingen van de renners en de overstekende man.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.