Rennersvakbond CPA reageert op controle Pieter Serry: “Maat is vol”

woensdag 7 november 2018 om 18:14
Rennersvakbond CPA reageert op controle Pieter Serry: “Maat is vol”

foto: Sirotti

De vakbond voor beroepsrenners CPA gaat de veelbesproken dopingcontrole van Pieter Serry onderzoeken en aankaarten bij de UCI en antidopingbond CADF. De Belg van Quick-Step Floors werd gisteren tijdens het Gala van de Flandrien uit de zaal geplukt door twee dopingcontroleurs. De maat is vol, wat de CPA betreft: met het privéleven van de renners mag best wat meer rekening worden gehouden.

Pieter Serry werd gisteren net voor aanvang van het Gala van de Flandrien naar de uitgang van het Casino Kursaal in Oostende geroepen door twee dopingcontroleurs. De Oost-Vlaming had er weinig zin in, maar repte zich toch maar naar de voorkant van het pand. Daar stonden hem inderdaad twee buitenlandse dopingcontroleurs op te wachten.

De controle nam best wat tijd in beslag, waardoor Serry meer dan de helft van de show miste. Uiteindelijk was hij wel op tijd terug om ploegmakker Yves Lampaert de Flandrien overhandigd te zien krijgen.

Privéleven
In een perscommuniqué schrijft Gianni Bugno, voorzitter van de CPA: “Er zijn gevallen bekend dat renners werden gecontroleerd op hun trouwdag, tijdens een begrafenis of op de eerste schooldag van hun kind. Nu lezen we weer over de zaak van Pieter Serry, die is gecontroleerd buiten het seizoen, buiten het geplande moment, terwijl hij het Gala van de Flandrien bijwoonde.”

“We kunnen niet langer blijven toekijken naar deze manier van werken, die geen rekening houdt met de rechten van deze personen – zoals een privéleven. De renners betalen twee procent van hun prijzengeld om deze controles mogelijk te maken. Ze zijn de enige sporters ter wereld die dit uit hun eigen zak betalen. De renners respecteren de maatregelen die nodig zijn in de strijd tegen doping, maar vragen er wel wat respect voor hun privéleven voor terug.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.