Veelbesproken chicane voor Bos van Wallers zorgt bij favorieten niet voor problemen
foto: Cor Vos
zondag 7 april 2024 om 14:44

Veelbesproken chicane voor Bos van Wallers zorgt bij favorieten niet voor problemen

De veelbesproken chicane voor het Bos van Wallers heeft bij de favorieten voor Parijs-Roubaix niet geleid tot een valpartij. Een groot voordeel was dat het peloton al erg uitgedund was door beulswerk van Alpecin-Deceuninck en waaiervorming. Uiteindelijk draaide Mads Pedersen als eerste het Bos in, voor Tim van Dijke, Jasper Philipsen en Mathieu van der Poel.

Afgelopen week werd in allerijl een chicane toegevoegd aan het parcours van de Hel van het Noorden. Na een oproep van rennersvakbond CPA ging organistor ASO overstag en besloot het een omleiding in het parcours te leggen, vlak voor de entree van de lastige kasseienstrook. Op die manier moest de snelheid eruit gehaald worden, waardoor de kans op valpartijen verkleind moest worden.

De late toevoeging van de chicane, die eigenlijk bestond uit een 180-graden-bocht rondom een vluchtheuvel, zorgde voor veel discussie in het peloton. Wereldkampioen Mathieu van der Poel noemde het een grap. Hij stelde dat deze chicane niet veiliger was, maar was wel blij dat er nagedacht wordt over een oplossing. Binnen Visma | Lease a Bike waren ze dan weer tevreden met deze oplossing.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.