Rennersvereniging CPA uit frustratie over dopinginsinuaties
vrijdag 28 juni 2013 om 21:13

Rennersvereniging CPA uit frustratie over dopinginsinuaties

Peloton Giro

foto: Sirotti

De Internationale Wielrennersvereniging (CPA) is dopinginsinuaties meer dan zat. Dit laat de groep weten in een persbericht. “Het is vernederend om steeds opnieuw door de modder gesleept te worden door mensen die ofwel munt proberen te slaan uit hun beschuldigingen, ofwel proberen in de schijnwerpers te komen. Te veel is te veel!”

“De grenzen van wat we kunnen verdragen zijn bereikt! Al jarenlang proberen we onze goede wil te tonen in de strijd tegen doping. Vaak gaat dit ten koste van onze privacy of onze fysieke integriteit”, schrijft de CPA. “Stel dat het dopingtijdperk opkwam in de jaren 90, dan worstelen wij al vijftien jaar met de vloek van de verboden middelen. We zijn vandaag zelf de drijvende kracht geworden in de strijd tegen doping.”

“Onze generatie voegt de daad bij het woord en kijkt naar de toekomst, zonder het verleden uit het oog te verliezen. We zouden dus graag eerlijk behandeld worden. Wij zijn professionele wielrenners en daar zijn we trots op. Respecteer onze grondrechten”, besluit de rennersvereniging.

Een delegatie renners gaat morgen voor de start van de eerste Tour-etappe over dit onderwerp een gesprek voeren met de Franse minister van sport, Valérie Fourneyron. Het gaat hier om Jérémy Roy, Samuel Dumoulin, Jérôme Pineau, Nicolas Roche en Jens Voigt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.