Richard Carapaz naar de Vuelta a España? EF-ploegleider Gárate is optimistisch
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 6 juli 2023 om 10:54

Richard Carapaz naar de Vuelta a España? EF-ploegleider Gárate is optimistisch

Voor Richard Carapaz zat de Tour de France er al na één etappe op. De kopman van EF Education-EasyPost kwam in de openingsrit ten val, reed de etappe nog wel uit, maar deed dit met een breuk in zijn knieschijf. De vraag is nu wanneer Carapaz weer een rugnummer kan opspelden. Ploegleider Juan Manuel Gárate is optimistisch over de Vuelta a España.

Carapaz bereidde zich de voorbije maanden minutieus voor op de Ronde van Frankrijk, maar in de eerste etappe ging het dus al mis voor de Ecuadoraan. “Het was wel een flinke klap voor Richard, aangezien hij een geweldige aanloop kende naar de Tour. Een aanloop van vele maanden, en dan eindigt je Tourdroom in een paar uur…”, schetst oud-renner Gárate in gesprek met persbureau EFE.

Medisch onderzoek
“Richard is echter een zeer vastberaden coureur, eentje met karakter. Hij heeft in zijn carrière al in soortgelijke situaties gezeten. Hij sprak dan ook meteen over zijn komende doelen. Hij zal zich in zijn thuisland Ecuador nog eens medisch laten onderzoeken, en we wachten op de resultaten. Maar met de informatie die we nu hebben, kan hij wellicht deelnemen aan de Vuelta”, is Gárate optimistisch als het gaat over de Vuelta-kansen van Carapaz.

De 30-jarige klimmer reed in zijn carrière al vijf keer de Vuelta a España. In de editie van 2020 deed hij mee om de eindzege, maar moest hij na een spannende tweestrijd toch zijn meerdere erkennen in Primož Roglič.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.