Giro 2024: EF Education-EasyPost ook dit jaar weer met aangepast tenue
foto: Cor Vos
donderdag 2 mei 2024 om 18:49

Giro 2024: EF Education-EasyPost ook dit jaar weer met aangepast tenue

EF Education-EasyPost zal de komende Giro d’Italia weer met een speciale outfit rondfietsen. De Amerikaanse ploeg, die al sinds 2020 het tenue aanpast voor de Giro, kiest ditmaal voor veel zwart met een beetje geel en roze.

Normaalgesproken rijdt EF Education-EasyPost in een overwegend roze tricot, maar roze is natuurlijk ook de kleur van de leiderstrui in de Ronde van Italie. Vandaar dat de ploeg voor de Giro al jaren een alternatief tenue laat maken door kledingsponsor Rapha. Ditmaal zitten er bekende Italiaanse uitspraken als ‘VAI’ en ‘In Bocca al Lupo’ subtiel verwerkt in het tenue.

foto: EF Education-EasyPost

EF Education-EasyPost gaat vol voor ritzeges in de Giro d’Italia. Het team, dat woensdag als laatste ploeg de selectie bekendmaakte, rekent in eerste plaats op aanvallers Esteban Chaves, Simon Carr en Andrea Piccolo. Daarnaast starten ook Alexander Cepeda, Stefan de Bod, Mikkel Honoré, Georg Steinhauser en Michael Valgren. Laatstgenoemde rijdt zijn eerste grote ronde sinds zijn zware valpartij in 2022. Klassementsrenner Hugh Carthy is er niet bij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.