Richard Plugge: “Kittel moet eerst zelf bedenken wat hij wil met zijn toekomst”

woensdag 17 juli 2019 om 07:58
Richard Plugge: “Kittel moet eerst zelf bedenken wat hij wil met zijn toekomst”

Jumbo-Visma voert momenteel geen concrete gesprekken met Marcel Kittel over een overgang naar de ploeg. Dat vertelde teambaas Richard Plugge gisteren in De Avondetappe. Plugge benadrukt dat Kittel – die afgelopen mei zijn contract bij Katusha-Alpecin inleverde – eerst zelf zaken op een rijtje moet zetten.


“Hij moet zelf eerst heel rustig bedenken wat hij wil. Als hij vervolgens geïnteresseerd is, dan willen wij met hem praten. Het is een geweldige renner natuurlijk. Wanneer hij er zelf uit is, kunnen we gaan praten. Maar dat is nog heel ver weg”, geeft hij aan. Plugge is ervan overtuigd dat zijn ploeg het beste uit de Duitse sprinter zou kunnen krijgen. “Maar het begint bij hem”, aldus Plugge.

Met Dylan Groenewegen – die op het punt staat bij te tekenen – heeft de geel-zwarte formatie al de beschikking over een topsprinter. Daarnaast heeft de ploeg ook enkele sterke ronderenners in huis en bestaat de mogelijkheid dat Tom Dumoulin zich volgend seizoen aansluit. Plugge is van mening dat rijden voor een klassement en de jacht op dagsucces met een sprinter te combineren blijft. “Toen Wiggins de Tour won, had hij ook Cavendish in de ploeg. Ten tweede is het helemaal afhankelijk van het parcours. We kunnen nu al allerlei scenario’s voor de Tour van volgend jaar bedenken, maar zullen eerst het parcours af moeten wachten. Dat is iets wat we in de winter rustig gaan bekijken.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.