Richard Plugge: “Primoz haalde het beste uit iedereen”

maandag 16 september 2019 om 12:16
Richard Plugge: “Primoz haalde het beste uit iedereen”

foto: Cor Vos

Volgens teambaas Richard Plugge van Jumbo-Visma heeft Primož Roglič voor de mooiste zege in het bestaan van de ploeg gezorgd met het winnen van de Vuelta a España. “In de Vuelta was het team drie weken scherp en attent. Primož haalde het beste uit iedereen.”

“Een overwinning in een grote ronde is het hoogst haalbare. De Tour is het grootst, maar dit is een grote en mooie stap in die richting”, zegt Plugge. “Dit is tot nu toe de mooiste overwinning in het bestaan van de ploeg. We zijn eind vorig jaar begonnen met het proces om structureel in de top van het wielrennen mee te gaan doen. Zowel in de klassiekers, als in de grote rondes. We hebben dit jaar laten zien dat we goed op weg zijn door het podium te halen in elke grote ronde.”

Roglič eindigde namelijk al derde in de Giro d’Italia achter Richard Carapaz en Vincenzo Nibali, terwijl Steven Kruijswijk dezelfde plek bekleedde in de Tour de France. “Een van de stappen was om de ploeg sterker te maken in de breedte en een mix te vinden van jonge talenten en ervaren mannen. Steven en Primož hebben al laten zien dat ze kunnen meedoen om de prijzen in grote ronden en met de komst van Tom Dumoulin wordt dat perspectief alleen maar groter.”

‘We moesten eerst zien of hij wel kon koersen’
In 2016 voegde Roglič zich bij de ploeg, nadat hij overkwam van het continentale Adria Mobil. In zijn vierde seizoen stond hij afgelopen weekend op het hoogste treetje van de Vuelta. “We zijn voorzichtig met hem begonnen. We moesten eerst zien of hij wel kon koersen”, zei Plugge. “Al snel bleek dat hij dat kon. Stap voor stap hebben we zijn progressie gezien. Eerst in de rondjes van een week en vorig jaar ook in de grote ronden toen hij vierde werd in de Tour.”

“De Giro dit jaar was een les voor hem en de ploeg. De grootste les was om drie weken scherp en attent te blijven. Dat hebben we in deze Vuelta gedaan. De ploeg was heel erg sterk en Primož haalde het beste uit iedereen. Vandaar dat wij het samen winnen altijd zo benadrukken.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.